8.7.24

Απόπειρα συγκάλυψης καταγγέλλει ο πατέρας του Βασ. Μάγγου...Η αιχμηρή ανάρτηση του Γιάννη Μάγγου εν αναμονή της δίκης τον Σεπτέμβριο.
Την εξαίρεση του εισαγγελέα που κλήθηκε πρόσφατα να χειριστεί την υπόθεση βασανισμού του Βασίλειου Μάγγου από αστυνομικούς ζητούν οι γονείς του, καταγγέλλοντας συγκάλυψη... Κι αυτό γιατί όπως επισημαίνει ο πατέρας του 26χρονου φοιτητή, που πέθανε λίγο καιρό μετά τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, πρόκειται για τον ίδιο εισαγγελέα που αρχικά είχε ρίξει στα μαλακά τους εμπλεκόμενους.

Αναλυτικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Μάγγος αναφέρει τα εξής:
 
«ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΓΓΟΣ, Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ; 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι η εισαγγελία Βόλου μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου, χρέωσε την υπόθεση του παιδιού μας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κ. Παπαϊωάννου.

Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την από 27-2-2024 παραπάνω Διάταξη, κατηγορούμενοι τώρα είναι έξι αστυνομικοί για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις: 1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή  2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή 3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και 4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία.

Ο κ. Παπαϊωάννου όμως είναι αυτός ο ίδιος εισαγγελέας, που είχε χρεωθεί αρχικά την υπόθεση και την είχε στείλει στο Μονομελές, κατηγορώντας μόνο τρεις αστυνομικούς και μόνο για πλημμελήματα...

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για λάθος και ότι η εξαίρεση του κ. Παπαϊωάννου από την υπόθεση είναι μονόδρομος.

Σε αντίθετη περίπτωση η δίκη δεν έχει κανένα νόημα. Ας μας ταχυδρομήσουν και την απόφαση του δικαστηρίου τους στο σπίτι μας. Εξάλλου τέσσερα χρόνια όλα στα παρασκήνια γίνονται. Ας γνωρίζουν όμως ότι τότε απέναντί τους δεν θα είμαστε μόνο εμείς, αλλά και η κοινωνία που συμπαραστέκεται στην υπόθεσή μας.

Όχι στην συγκάλυψη εγκληματιών. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΑΓΓΟ».

Η δίκη των αστυνομικών έχει αναβληθεί για τις 20 Σεπτεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: