9.7.24

Μάτι: Διακοπή μίας εβδομάδας δόθηκε στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά...Διέκοψε για τις 16 Ιουλίου η δίκη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι...

Προηγουμένως, το δικαστήριο προχώρησε στο διορισμό δυο συνηγόρων στο πρώην διοικητή του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη και διέκοψε τη διαδικασία για την προσεχή Τρίτη, προκειμένου να τους δώσει χρόνο να προετοιμαστούν.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος στον πρώτο βαθμό δικάστηκε χωρίς συνήγορο. Ωστόσο,λόγω των αλλαγών στους κώδικες πλέον είναι υποχρεωτική η παράσταση με δικηγόρο των κατηγορουμένων που δικάζονται για πλημμελήματα που τιμωρούνται με ποινή τουλάχιστον τριών ετών.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διορίσει δύο δικηγόρους στον κατηγορούμενο λόγω της μεγάλης διάρκειας της δίκης, αλλά και της πολυπλοκότητας των θεμάτων που θα ανακύψουν, όπως τόνισε και η εισαγγελέας.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος ενημέρωσε τους συνηγόρους πως από τις 16 Ιουλίου θα γίνονται καθημερινές συνεδριάσεις, ενώ η επισήμανση της πως θα υπάρχουν συνεδριάσεις και τον Αύγουστο προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων. Όπως είπαν έρχονται από μία διαδικασία 18 μηνών που διήρκησε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και εάν δεν ξεκουραστούν «δεν θα βγάλουν τον χειμώνα»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: