17.6.24

Φουλ επίθεση σε Ανδρουλάκη από τους αμφισβητίες...«Κύκλοι» στελεχών που αμφισβητούν την ηγεσία, κατηγορούν τον πρόεδρο για «πλήρη πολιτική αδυναμία»...
Ανεβαίνει περαιτέρω το θερμόμετρο στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, απόρροια του εκλογικού αποτελέσματος και της αμφισβήτησης του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη από κορυφαία στελέχη του κόμματος, που ζητούν να επισπευσθούν οι διαδικασίες εκλογής ηγεσίας. 

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Ν. Ανδρουλάκης έδωσε μια πρώτη απάντηση σε όσους τον αμφισβητούν, δηλώνοντας έτοιμος «να αξιολογηθώ ανά πάσα ώρα και στιγμή από τη βάση του κόμματος» και τονίζοντας πως θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία όταν γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, χωρίς πάντως να θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα. Αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά του, περιορίστηκε να πει πως «θα τα πω όλα στην Κεντρική Επιτροπή» και ζήτησε από όλους «σεβασμό» προς τα όργανα του κόμματος. Αίσθηση προκάλεσαν οι προειδοποιήσεις του για διαγραφές προς όσα στελέχη επενδύουν στην τοξικότητα, όπως είπε. «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτο, ούτε τυχοδιωκτισμούς», τόνισε. 


 Άμεση ήταν η απάντηση από τους αμφισβητίες του προέδρου, για όσα είπε στη συνέντευξή του ο Ν. Ανδρουλάκης. «Κύκλοι» στελεχών (όπως του Χάρη Δούκα, του Μανώλη Χριστοδουλάκη και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου) που αμφισβητούν την ηγεσία, επέλεξαν αυτή τη φορά την ευθεία επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων για «πλήρη πολιτική αδυναμία». 

Οι ίδιες πηγές καυτηρίασαν την έλλειψη αυτοκριτικής από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και την απουσία χρονοδιαγράμματος για τις εξελίξεις στο κόμμα. Τέλος, σχολίασαν με νόημα πως η Ν.Δ. «τρίβει τα χέρια της» με κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ποσοστό από 12 έως 14%.

Συγκεκριμένα, οι «κύκλοι» των εν λόγω στελεχών του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν τα εξής: «Την ώρα που πολλά στελέχη ζητούν να μιλήσει η βάση του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές. Οι απειλές του αποδεικνύουν την πλήρη πολιτική αδυναμία του.  Προεκλογικά έλεγε ότι είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση. Σήμερα δεν μας απάντησε ξεκάθαρα αν ηττηθήκαμε ή όχι. Έκανε επίθεση σε όλους και σε όλα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Είπε: είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή, όμως δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα στηθούν κάλπες. Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα. Στους ισχυρισμούς του ότι όσοι διαφωνούν παίζουν το παιχνίδι της ΝΔ. Απαντάμε: Ότι η ΝΔ θα τρίβει τα χέρια της με κόμματα της αντιπολίτευσης από 12 έως 14%. Εξάλλου όλοι οι φιλικά μέσα της ΝΔ αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν χρειάζονται να γίνει καμία αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: