11.6.24

Δεν ξέρουμε ποιος τον πληρώνει...



Κεριά ανάβουν στη Νέα Δημοκρατία και το Μέγαρο Μαξίμου για τον επικοινωνιολόγο/δημοσκόπο Στανλεϊ Γκρίνμπεργκ που… κάρβουνο πιάνει και διαμάντι παραδίδει!

Ο αμερικανοεβραίος επικοινωνιολόγος αξίζει σίγουρα τα λεφτά του γιατί τουλάχιστον μέχρι σήμερα προβλέπει και προλαμβάνει...

Το δυνατό του βιογραφικό δεν είναι μόνο η πολυτάραχη καταγωγή του και η ίδια του η δουλειά αλλά η μεθοδικότητά του, η διορατικότητά του και τα μοντέλα εργασίας του. Μπορεί να κάνει το μαύρο, άσπρο!

Αλλά χαρακτηρίζεται και από κάτι ακόμα: Όπως φαίνεται έχει λύσεις για όλα και ιδιαίτερα βρίσκεται στη δεύτερη γραμμή χωρίς να προβάλει εαυτόν στα κοινωνικά δίκτυα.

Περνάει απαρατήρητος αλλά τα ελέγχει όλα με τις χειρουργικές του κινήσεις σαν να είναι πάνω από το θέατρο με τις μαριονέτες.

Ευτυχώς, να λέμε δηλαδή, που η εφημερίδα «Καθημερινή», δημοσίευσε μία… αγιογραφία του και μάθαμε ότι στην Ελλάδα δεν εργάστηκε μόνον για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τη Γιάννα Αγγελοπούλου το 2004.

Γράφει, λοιπόν, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα: «Συνεπώς, αξίζει με το παραπάνω την αμοιβή του» και συνεχίζει: «η οποία δεν είναι απλώς υλική, αλλά υπερβαίνει τη φθαρτότητα των ευρώ που θρυλείται ότι αποδέχεται ή δεν αποδέχεται ως δωρεά από σύγχρονη ελληνική θεότητα – και όχι από τη φτωχή και ταπεινή ΝΔ». Άρα η εφημερίδα έχει γνώση για το ποιος πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ για χάρη της ΝΔ.

Πέρα όμως από μια αναδρομή στην ίδια του τη ζωή, ο Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ όπως φαίνεται είχε μια χαρά προβλέψει και την αποχή στις Ευρωεκλογές 2024, το έλλειμμα συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, την εκλογική ήττα αλλά και τη «μη νίκη» των αντιπάλων.

Εξάλλου στον ίδιο αποδίδεται και η αποδόμηση των αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στον ίδιο αποδίδεται και η προετοιμασία της επόμενης ημέρας: Ο ανασχηματισμός. Και μάλιστα πολύ προτού ανοίξουν οι κάλπες.

Το ερώτημα δεν είναι ηθικό, αφού στην πολιτική μετράει πλέον ο χειρισμός των μαζών και όχι το ηθικό και κοινωνικό πλεονέκτημα.

Στην πράξη ωστόσο αναρωτιέται ο καθένας από πού πληρώνεται ο Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ την ώρα που το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι καταχρεωμένο με περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και πώς το κόμμα με τέτοιο χρέος πλήρωσε όλη την προεκλογική εκστρατεία, τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ του κόμματος αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προβολή στα κοινωνικά δίκτυα και στην Google.

H ΝΔ έχει καταφέρει να είναι δεύτερο κόμμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε έξοδα διαφήμισης στη Google για τις ευρωεκλογές.

Αν πιστέψουμε τον Παύλο Μαρινάκη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δηλαδή, οι σχέσεις του Γκρίνμπεργκ είναι «φιλικές» και όχι «επαγγελματικές».

Αλλά παίζει και να υπάρχει μια γενική σύμβαση με τη Νέα Δημοκρατία…

Όπως και να’χει τα αξίζει τα λεφτά του, αφού το πλέον ταξικό κόμμα, που έχει διαλύσει το Κράτος Δικαίου, την Ελευθερία του Τύπου, την Υγεία, την Παιδεία και πάει λέγοντας κρατάει μια πλειοψηφία με μεγαλύτερη ή μικρότερη αποχή και ψηφίζεται από έναν λαό που ενδιαφέρεται περισσότερο για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και όχι για το πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη…

Μην ψάχνετε για ηθική και υψηλές αξίες!

Το ερώτημα παραμένει, παρά τη γνώση που λέει πως έχει η εφημερίδα Καθημερινή: Ποιος πληρώνει τον Γκρίνμπεργκ για χάρη της ΝΔ;

DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: