10.6.24

Πώς ήρθε πρώτο το μειονοτικό ΚΙΕΦ σε Ξάνθη και Ροδόπη...Για μια ακόμη φορά η «πλάτη» την οποία βάζουν ελληνικές πολιτικές δυνάμεις στην προσπάθεια της Τουρκίας για έγερση μειονοτικού ζητήματος στην Θράκη και τα σοβαρά ελλείμματα στην άσκηση ουσιαστικής εθνικής μειονοτικής πολιτικής έδωσαν την ευκαιρία για την προβολή της ατζέντας του τουρκισμού στην Θράκη... με την ανάδειξη του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ σε πρώτη δύναμη στην Ροδόπη και στην Ξάνθη στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Η Αγκυρα τις τελευταίες εβδομάδες σε μια πραγματικά πρωτοφανή επιχείρηση στήριξης του ΚΙΕΦ προωθούσε καθημερινά σειρά δημοσιευμάτων και αφιερωμάτων μέσω των κρατικών ΜΜΕ του TRT, και του Anadolu, στον αγώνα του ΚΙΕΦ για προώθηση των δικαιωμάτων των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» στέλνοντας το μήνυμα στην μειονότητα ότι οι εκλεκτοί της Άγκυρας είναι οι υποψήφιοι του μειονοτικού κόμματος το οποίο ειχε ιδρύσει ο Σαδικ Αχμετ.

Όμως η «επιτυχία» του ΚΙΕΦ να χρωματίσει με διαφορετικό χρώμα τους δυο νομούς της Θράκης και να μπορεί πλέον η τουρκική προπαγάνδα να προβάλει ως περιοχή που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά απο την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια, δεν θα μπορούσε να καταστεί δυνατή χωρίς την εκούσια συμβολή πιθανον και συναλλαγή ελληνικών πολιτικών δυνάμεων και τοπικών παραγόντων.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης που διατηρούν παραδοσιακούς δεσμούς με τη μειονότητα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να μην συμπεριλάβουν μειονοτικούς υποψηφίους στα Ευρωψηφοδέλτιά τους ενώ η Νεα Αριστερά στην οποία έχουν προσχωρήσει οι δυο μειονοτικοί βουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη, συμπεριέλαβε μια τυπική υποψηφιότητα μέλους της μειονότητας.

Ετσι ουσιαστικά πριμοδοτήθηκε το ΚΙΕΦ καθώς δεν υπηρχε εναλλακτική υποψηφιότητα την οποια θα μπορούσαν να στηρίξουν τα μέλη της μειονότητας στα ψηφοδέλτια των συγκεκριμένων κομμάτων. Ακομη και η ΝΔ επέλεξε την ιδιαίτερα αξιόλογη νεα σε ηλικία υποψήφια Σουρογλου Νουρτζαν, η οποια, όμως, δεν ειχε αναγνωσιμότητα, ούτε τοσο βαρύ βιογραφικό ώστε να έχει διείσδυση στην μειονοτική ψήφο.

Η ανάγνωση και η σύγκριση των αποτελεσμάτων των εκλογών επιβεβαιώνουν τις υποψίες για «επικοινωνούντα δοχεία» και για μια σχέση συναλλαγής που η απουσία μειονοτικών υποψηφίων στις Ευρωεκλογές και η έμμεση πριμοδότηση του ΚΙΕΦ, ανταλλάσσεται με στήριξη συγκεκριμένων κομμάτων και υποψηφίων στις εθνικές εκλογές που το ΚΙΕΦ δεν συμμετέχει.

Ο στόχος εκείνων που προωθούν τον τουρκισμό στην Θράκη και λειτουργούν βάσει των σχεδιασμών για να προβάλεται ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας με διαφοροποίηση των δύθο νομών της Θράκης, είναι ακριβώς να αποτυπωθεί σε διεθνές επίπεδο ότι η Ροδόπη και η Ξάνθη αποτελούν περιοχές που δεν είναι ακριβώς «ελληνικες»...

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών του 2024 για τους δυο νομούς είναι τα εξής :

ΞΑΝΘΗ
ΚΙΕΦ 27,16%(11176ψηφους), ΝΔ 20,39%(8390) ΣΥΡΙΖΑ 9,9%(4073) ΕΛΛΥΣΗ 9,23%(3797), ΠΑΣΟΚ 9,14%(3763) Νεα Αριστερα 1,51%(623)
ΡΟΔΟΠΗ
ΚΙΕΦ 35,97%(14012) , ΝΔ 19,75(7695),ΠΑΣΟΚ 8,9%(3468), ΕΛΛΥΣΗ 8,18%(3187) ,ΣΥΡΙΖΑ 7,09% (2762),Νεα Αριστερα 1,68%(657)

Δεν υπάρχουν σχόλια: