9.6.24

«Παρών» φωνάζουν για την Εθνική Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου...



Όπως είχε διαβεβαιώσει ο Βασίλης Σπανούλης ο σούπερ σταρ του NBA θα συμμετέχει κανονικά στην προσπάθεια της Εθνικής να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στην προεπιλογή είναι και ο Ιωάννης Παπαπέτρου παρότι είναι αμφίβολος...


Στους 18 παίκτες που ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής συμπεριλαμβάνονται όλα τα βαριά χαρτιά του ελληνικού μπάσκετ. Εκτός τέθηκε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος που δεν δήλωσε διαθέσιμος για προσωπικούς λόγους, ενώ τραυματίας είναι και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Τη θέση νατουραλιζέ για αυτό το καλοκαίρι καταλαμβάνει ο Τόμας Γουόκαπ που προτιμήθηκε από τους Τάιλερ Ντόρσεϊ και Μήτρου-Λονγκ. 

Η εθνική θα ξεκινήσει επισήμως την προετοιμασία της τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, όμως οι αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους θα αρχίσουν να προπονούνται από αύριο υπό την επίβλεψη του προπονητικού επιτελείου.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τρία φιλικά, ένα με την Πολωνία στις 21 Ιουνίου, αλλά και το Τουρνουά Ακρόπολις που θα διεξαχθεί 25 – 27 Ιουνίου, όπου η εθνική θα παίξει με Μαυροβούνιο και Μπαχάμες.


Η λίστα της προεπιλογής



Κώστας Παπανικολάου

Νικ Καλάθης 07.02.1989

Κώστας Σλούκας 

Γιαννούλης Λαρεντζάκης 

Γιάννης Αντετοκούνμπο 

Γιώργος Παπαγιάννης 

Ιωάννης Παπαπέτρου 

Μιχάλης Λούντζης 

Ντίνος Μήτογλου 

Κώστας Αντετοκούνμπο 

Δημήτρης Μωραϊτης 

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης 

Τόμας Ουόκαπ 

Γιάννης Κουζέλογλου 

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Βασίλης Τολιόπουλος 

– Νίκος Χουγκάζ


– Νεοκλής Αβδάλας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: