19.6.24

Σπαρτιάτες: Διέκοψε για 16 Ιουλίου η δίκη για την εξαπάτηση των εκλογέων...Στις 16 Ιουλίου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση των Σπαρτιατών ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα διακοπής. Παρών στη διαδικασία ήταν ο Βασίλης Στίγκας, επικεφαλής του κόμματος και βασικός μάρτυρας...

Στο εδώλιο κάθονται 13 κατηγορούμενοι ανάμεσα τους, ο Ηλίας Κασιδιάρης ως ηθικός αυτουργός σε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, 11 πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών και ένας δικηγόρος, ο οποίος κατηγορείται για συνεργεία στο πιο πάνω αδίκημα.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν οι δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε «Greek Mafia» και “Koza Nostra”, καθώς όπως είχε πει, τελέστηκαν παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Β. Στίγκας μάλιστα πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι δυο φορές προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Γεωργίας Αδειλινη. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εγγραφές εξηγήσεις του Ηλ. Κασιδιάρη και των βουλευτών οι οποίοι κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι ίδιοι φέρονται ότι αρνήθηκαν τα αποδιδόμενα σε αυτούς, ωστόσο φαίνεται πως οι εισαγγελικές αρχές είχαν διαφορετική άποψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: