20.5.24

Mηνυτήρια αναφορά κατά Αυγενάκη στον Άρειο Πάγο για τις απευθείας αναθέσεις,,,



Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, κατέθεσαν σήμερα Δευτέρα (20/5) ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μετά την ηχηρή παραίτηση του προέδρου του ΕΛΓΟ-«ΔΗΜΗΤΡΑ» με σοβαρές καταγγελίες για πιέσεις σχετικά με απευθείας αναθέσεις...

Οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε δηλώσεις τους τις προηγούμενες ημέρες, έχουν υπογραμμίσει ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη το πάρτι ημετέρων που για μια ακόμα φορά επιχειρείται στην πλάτη του ελληνικού λαού.

«Αυτές οι παρεμβάσεις κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του προέδρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, από το Υπουργείο, δείχνουν την σαθρότητα της κυβέρνησης, που επιζητά να καπηλευθεί το δημόσιο χρήμα, ενώ ταυτόχρονα εκθειάζει δήθεν την ιδιωτική πρωτοβουλία», ανέφερε ο Αλ. Αυλωνίτης την Παρασκευή, προαναγγέλλοντας την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, με πρωτοβουλία του Β. Κόκκαλη. «Η καταγγελλόμενη συμπεριφορά έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της άσκησης ουσιαστικού έργου του Οργανισμού, και συντηρεί τις πελατειακές και πολιτικές σχέσεις με τους ημέτερους και τους φίλους κατά πολιτικά απαράδεκτο και οικονομικά επιλήψιμο τρόπο αφού ζημιώνει άμεσα το δημόσιο. Αυτό ενέχει και σοβαρότατες ποινικές ευθύνες» τόνισε.

Ερώτηση και ΑΚΕ στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή ο Βασίλης Κόκκαλης, καλώντας τον να ξεκαθαρίσει εάν προτίθεται να προσκομίσει ενώπιον της Βουλής και των εισαγγελικών αρχών το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων «προς διαπίστωση ή αντίκρουση των καταγγελλόμενων από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ». Μάλιστα σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ο Βασίλης Κόκκαλης τόνισε πως «στην εποχή που το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων έχει αυξηθεί δραματικά, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” παραιτείται καταγγέλλοντας ότι δέχεται πιέσεις για να υπογράφει απευθείας αναθέσεις έργων. Είναι μονόδρομος πλέον να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αυγενάκης στην ελληνική Δικαιοσύνη».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: