13.5.24

Ωμή παρέμβαση Ράμα υπέρ Μητσοτάκη...

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει ως στόχο να τινάξει στον αέρα και το Κράτος Δικαίου και, τη Δημοκρατία και τα εθνικά θέματα αφού δεν διστάζει να κοροϊδεύει το εκλογικό σώμα απλά και μόνο για εκλογικά οφέλη...

Για μία ακόμη φορά ο κατά τα άλλα – απλά φαινομενικά- «αντίπαλος» του Κυριάκου Μητσοτάκη πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα με το «αγκάθι» του Φρέντι Μπελέρη ανάμεσά τους, επανέλαβε τη στήριξή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό μιλώντας στους Αλβανούς στην Ελλάδα ή καλύτερα –κυρίως- στη δεύτερη γενιά των Αλβανών που ζουν, εργάζονται και ψηφίζουν εδώ.

Πριν δύο χρόνια ο ίδιος είχε ξαναπεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο «καλύτερος πρωθυπουργός» για να επαναλάβει και πάλι τη στήριξή του ενώπιον των Ευρωεκλογών τη στιγμή που ο Μητσοτάκης είναι πανταχόθεν βαλλόμενος.

Στην ομιλία του στο Γαλάτσι ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλύτερο συνομιλητή της Αλβανίας τα τελευταία δέκα χρόνια και του έστειλε μήνυμα με ένα ποίημα που έγραψε αλβανός ποιητής.

«Αγαπητέ Κυριάκο, να μη γίνουμε εχθροί να μην τσακωνόματε
Φτάνουν τα πολλά δεινά και οι τυραννίες
Είναι καιρός για ευημερία και ελευθερία.»

Αλλά δεν του έφτανε μόνον αυτό, αφού παράλληλα επιχείρησε επιπλέον παρέμβαση στα εσωτερικά με επίθεση στην αντιπολίτευση:

«Και εμείς στην Αλβανία, έχουμε την ίδια αντιπολίτευση που πράττει το ίδιο. Όσες φορές γίνεται λόγος για εξωτερικά θέματα καθίσταται φερέφωνο του εκλογικού εθνικισμού.»

Αλήθεια, από πού αντλεί το δικαίωμα επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας;

Αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει και κρυφή ατζέντα μεταξύ Ράμα και Κυριάκου, ιδιαίτερα τώρα που απειλείται να τιναχθεί στον αέρα η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και η συνοχή της γειτονικής χώρας.

Αναπάντητο μάλιστα παραμένει αν η είσοδος του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας πέραν της προσπάθειας να κερδίσει ακροδεξιές ψήφους δεν είναι και μια βοήθεια στον Έντι Ράμα να απαλλαγεί από ένα αγκάθι.

Τα παιχνίδια με τα εθνικά θέματα για κομματικά και εκλογικά παιχνίδια πάντα αποδείχθηκαν τραγικά για τη χώρα…

DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: