3.5.24

«Άδειασε» η Αθήνα, μαζική έξοδος προς τα χωριά...



Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι που εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την Αττική και τα άλλα αστικά κέντρα για τους πασχαλινούς προορισμούς.

Η μαζική έξοδος γίνεται με ουρές αυτοκινήτων στις μεγάλες Εθνικές Οδούς... και με πληρότητα που αγγίζει το 100% στα πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Κοσμοσυρροή και στα ΚΤΕΛ με έκτακτα δρομολόγια για περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών – Κορίνθου και συγκεκριμένα στα διόδια της Ελευσίνας. Μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους, τα προβλήματα παραμένουν ενώ εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να ομαλοποιούνται οι συνθήκες καθώς περνούν οι ώρες. Παράλληλα, υπάρχουν καθυστερήσεις και στην Αθηνών – Λαμίας, κυρίως στα διόδια Αφιδνών.

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

Από το λιμάνι του Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ γι αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρείται και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για δρομολόγια σε περιοχές όπως της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια. Από τα 400 που αναχωρούν σήμερα τα 200 είναι έκτακτα.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: