4.5.24

Να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ακρίβειας...

Αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και πάταξη της αισχροκέρδειας. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να δώσει ανάσα στους καταναλωτές ενισχύοντας στην πραγματικότητα το εμπόριο και την οικονομία. Γιατί βάζει φρένο στην αισχροκέρδεια (εχθρό και των καταναλωτών, και της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρήσεων), βάζει φρένο στην υπερσυγκέντρωση πλούτου στα χέρια ελαχίστων, που στη συνέχεια καταδυναστεύουν και την οικονομία και την κοινωνία...


Η φορολόγηση των υπερκερδών έως και 90% όχι μόνο είναι αντικίνητρο για μονοπωλιακές συμπεριφορές, αλλά εξοικονομεί έσοδα για το κράτος. Έσοδα που θα υπερκαλύψουν το τυχόν δημοσιονομικό κενό από τη μείωση έμμεσων φόρων. Η πρόταση προβλέπει μείωση, ακόμα και μηδενισμό του ΦΠΑ (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) ώστε να χτυπηθεί η ακρίβεια.


Παρά τις διάφορες ατάκες (λεφτόδεντρα κ.λπ.) και τους διάφορους υπολογισμούς που θα γίνουν από τη Ν.Δ. προκειμένου να αποδείξουν το ατελέσφορο της πρότασης, στηρίζονται στην… ακινησία. Η οικονομία, η κατανάλωση δεν μένουν ακίνητες. Η αύξηση της κατανάλωσης αυξάνει τα έσοδα, η μείωση των συντελεστών έμμεσων φόρων αυξάνει την κίνηση στην αγορά. Γι’ αυτό και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ολοκληρωμένη. Δεν αντιμετωπίζει κάποια πλευρά της κατάστασης, αντιμετωπίζει το σύνολο των κινήσεων και των συνεπειών τους ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Στόχος είναι να πολεμηθούν οι πρακτικές της ασυδοσίας, την οποία ενισχύει η σκόπιμη πολιτική της κυβέρνησης. Η ανυπαρξία ελέγχων είναι κλείσιμο του ματιού σε όσους αισχροκερδούν. Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη ενισχύει τη συγκέντρωση υπερπλούτου στα χέρια λίγων, που όσο περνάει ο καιρός γίνονται λιγότεροι. Ο φαύλος κύκλος οδηγεί σε έμφραγμα την οικονομία και την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στοχεύει να σπάσει αυτό τον φαύλο κύκλο.

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: