23.5.24

Υποσχέθηκε το τρόπαιο ο Άταμαν, δεσμεύτηκε για «μάχη» ο Μπαρτζώκας...



Με τη συνέντευξη Τύπου του φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο, δόθηκε η άτυπη εκκίνηση της καταληκτικής φάσης των διοργάνωσης. 

Ο τεχνικός των «πράσινων», Εργκίν Αταμάν, υποσχέθηκε πως ο Παναθηναϊκός... θα φτάσει στην κατάκτηση του έβδομου ευρωπαϊκού τροπαίου της Ιστορίας του. Παράλληλα, ο Τούρκος προπονητής αναφέρθηκε και στο χθεσινό επεισόδιο που είχε στο ξενοδοχείο της ομάδας με οπαδούς της αντιπάλου του στον αυριανό (24/5) ημιτελικό, Φενερμπαχτσέ, χαρακτηρίζοντάς τους «μικρούς» και υπογραμμίζοντας ότι αυτοί δεν χαρακτηρίζουν την τουρκική ομάδα.


Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε τη δική του υπόσχεση, που αφορά τη μαχητικότητα των παικτών του. «Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως πάντα. Στην ομάδα έχουμε μαχητές, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός ο οποίος έχει βρεθεί πολλές φορές στο Βερολίνο και αρκετές εξ αυτών ήταν σε φάιναλ φορ. Η πρώτη φορά του στο Βερολίνο ήταν το 2009 ως απλός φίλαθλος του Ολυμπιακού, με την ομάδα του Πειραιά τότε να γνωρίζει την ήττα από τον Παναθηναϊκό, στον ημιτελικό. «Ήμουν στο Βερολίνο ως φίλαθλος του Ολυμπιακού το 2009... φέτος θέλω ως προπονητής του Ολυμπιακού τον τίτλο» σημείωσε με νόημα.

Οι δηλώσεις του Άταμαν

Ειδικότερα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέφερε: 

«Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να ανταποδώσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους της Ευρώπης. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου. Εύχομαι οι φίλοι του Παναθηναϊκού να απολαύσουν το φάιναλ φορ. Τι να υποσχεθώ. Ξέρω ότι όλοι σκέφτονται το έβδομο αστέρι στη φανέλα. Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ.»

«Δεν είναι μια διοργάνωση για εθνικές ομάδες. Φυσικά ως προπονητής από την Τουρκία εκπροσωπώ την πατρίδα μου, αλλά ταυτόχρονα εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό. Δεν θεωρώ πως είναι σημαντικό από που προέρχεται ο καθένας. Το μείζον είναι να παίξουμε σκληρά για να κερδίσουμε. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά θα παλέψουμε. Έχω ήδη κερδίσει το τρόπαιο δύο φορές στο παρελθόν, θα προσπαθήσω γι ακόμη μια φορά. Όλοι οι συνάδελφοί μου όμως έχουν το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους. Αν διαλέξεις καλούς παίκτες με καλούς χαρακτήρες, αν δουλεύεις καλά με το επιτελείο σου. Είτε έχεις έναν είτε δέκα νέους παίκτες, δεν κάνει τη διαφορά. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ να βάλουμε μεγάλους στόχους. Τώρα που είμαστε εδώ, ο μεγαλύτερος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου στο φάιναλ φορ».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν για μένα και την ομάδα, χθες. Δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα για κάτι μικρό που συνέβη, για κάτι που θεωρώ πως δεν αντιπροσωπεύει όλη την οικογένεια της Φενέρμπαχτσε. Είδαμε απλά δεκαπέντε προκλητικούς ανθρώπους, δεν εκφράζουν τον οργανισμό της Φενέρμπαχτσε αυτοί. Εδώ είμαστε μόνο για το μπάσκετ.»

«Δεν πιστεύω σε κατάρες ή κάτι άλλο. Πιστεύω στους παίκτες μου και το επιτελείο μου. Είναι μια νέα εποχή, με νέο προπονητή και νέους παίκτες».

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα 

«Έχουμε τρομερό κίνητρο που βρισκόμαστε εδώ, στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Δεν χρειάζεται έξτρα κίνητρο για ό,τι έγινε πέρσι, αυτό μας φτάνει. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως πάντα. Στην ομάδα έχουμε μαχητές, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα. Μιλάμε για ανθρώπους, το πιο σημαντικό για μας ήταν να είμαστε στην ίδια σελίδα με όλους. Χάσαμε σπουδαίους παίκτες το καλοκαίρι, αλλά ο σύλλογος είναι πάλι εδώ. Δημιουργήσαμε μια ομάδα ανθρώπων που πάλεψε σκληρά και αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται, πόσο ταπεινοί πρέπει να είναι. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού που φτάνει σε Final Four για τρίτη σερί σεζόν. Τις δύο προηγούμενες χρονιές χάσαμε δύο αγώνες στο σουτ. Αν μπορώ να πω ότι έχουμε ένα μυστικό είναι πως έχουμε παίκτες που δεν είναι εγωιστές, που παίζουν για τον διπλανό τους και νοιάζονται».

Για το ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, αν και έχασε τους Βεζένκοφ και Σλούκα, το περασμένο καλοκαίρι, ο Μπαρτζώκας απάντησε: «Θα είναι μεγάλη απάντηση γιατί μιλάμε για ανθρώπους και το πιο σημαντικό ήταν να είμαστε στην ίδια σελίδα. Χάσαμε παίκτες αλλά είμαστε εδώ. Έχουμε ένα γκρουπ ανθρώπων, όχι μόνο μέσα στην ομάδα, αλλά και γύρω από αυτήν, που μπορούν να μεταφέρουν την νοοτροπία του συλλόγου και το πώς πρέπει να παραμένουμε ταπεινοί και με κίνητρο. Χαίρομαι που το κάναμε και είμαστε εδώ. Δεν είναι εύκολο να είμαστε για πρώτη φορά 3 σερί σεζόν στο Final 4. Ήμασταν άτυχοι τις προηγούμενες αλλά είμαστε εδώ. Έχουμε παίκτες ανιδιοτελείς που αντιπροσωπεύουν ό,τι είναι ο Ολυμπιακός».

Για τα σουτ της τελευταίας στιγμής στο Βελιγράδι και στο Κάουνας από τις αντιπάλους του Ολυμπιακού, το τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στην εκπνοή του ημιτελικού με την Εφές το 2002 και το δίποντο του Σέρχιο Γιουλ στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2024, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Δεν βλέπουμε κάποιο video με τα buzzer beater του Μίτσιτς ή του Γιουλ. Αν με ρωτάτε, θα πω στους παίκτες να μην ξαναδώσουν στον Γιουλ το δικαίωμα να πάει από δεξιά με ντρίμπλα. Ως προπονητής της Μπαρτσελόνα έχω χάσει πάλι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από τη Ρεάλ... με πανομοιότυπο καλάθι του Γιουλ. Ξέρουμε πως έγινε viral το καλάθι που έβαλε πέρσι. Δεν χρειάζεται να τους δείξουμε κάτι, απλά να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ας ελπίζουμε πως στο τέλος θα είμαστε πάλι εκεί, αλλά πιο τυχεροί».

Θυμήθηκε και το φάιναλ φορ του 2016 στο Βερολίνο, όταν ήταν τεχνικός της ρωσικής Λοκομοτίβ Κουμπάν: «Ναι πράγματι. Το 2016 ήμουν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, ήταν άλλη η κατάσταση. Ήταν απίστευτη η πρόκριση, παίξαμε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Όπως λέω πάντα η πρώτη σου συμμετοχή είναι πάντα περίεργη. Όλη αυτή η κατάσταση με τα media, το πώς πρέπει να παίξεις. Χρειάζεται χρόνο και φορές για να πάρεις το τρόπαιο. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον πρωτάρη να τα καταφέρει».

Για να θυμηθεί και το φάιναλ φορ του 2009 στο Βερολίνο: «Ήμουν εδώ και το 2009 ως οπαδός του Ολυμπιακού, βλέποντας τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Το Βερολίνο είναι φανταστικό. Ελπίζω πως φέτος θα δημιουργήσω διαφορετικές αναμνήσεις με την κατάκτηση του τίτλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: