27.5.24

Τουλάχιστον 35 νεκροί από τo ισραηλινό χτύπημα σε καταυλισμό στη Ράφα...Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινό χτύπημα  σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη  Ράφα  την Κυριακή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας και παλαιστίνιους γιατρούς, μετά την εκτόξευση οκτώ ρουκετών στο Τελ Αβίβ από τη Χαμάς για πρώτη φορά εδώ και μήνες την Κυριακή το μεσημέρι...

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής και η Χαμάς κατηγόρησαν το Ισραήλ πως διέπραξε «σφαγή» αμάχων, με τον ισραηλινό στρατό να λέει από την πλευρά του ότι έπληξε συγκρότημα όπου κατ’ αυτόν δρούσαν «σημαντικοί τρομοκράτες».

Οι αρχές της Γάζας και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι το κέντρο υποδοχής που χτύπησε το Ισραήλ είχε χαρακτηριστεί ως «ασφαλής ζώνη». Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι ο βομβαρδισμός έπληξε ένα συγκρότημα μαχητών στην περιοχή, σκοτώνοντας  δύο ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια μεγάλη πυρκαγιά να έχει ξεσπάσει στο σημείο, η οποία περιελάμβανε και ένα μεγάλο κοντέινερ στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο δεκάδες οικογένειες, περιτριγυρισμένο από εκατοντάδες σκηνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: