1.4.24

Η επιστροφή Κασσελάκη και τα μηνύματα των γκάλοπ...

 
Η επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη στην… κανονικότητα, μετά την 15ήμερη «απουσία» λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, αλλάζει την καθημερινότητα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Όλοι περιμένουν τις πρωτοβουλίες του, μέσα σε ένα διαφορετικό – και πιο θετικό – πολιτικό περιβάλλον.

Το ότι είναι θετικό σχετίζεται με τα γκάλοπ που φτάνουν στην Κουμουνδούρου και καταγράφουν μία ανοδική τάση.

Έχουν αρχίσει να ξεθαρρεύουν αντιλαμβάνομαι, αλλά ας παγιωθεί αυτή η ανοδική τάση και μετά να ενθουσιάζονται. Θα ήταν πιο φρόνιμο…

Οι υποψήφιοι για την ευρωλίστα και ο… Παπανώτας

Ένα από τα ενδιαφέροντα γεγονότα που αναμένονται πάντως είναι η ανακοίνωση του δεύτερου πακέτου υποψηφιοτήτων για την ευρωλίστα – ονόματα ενδιαφερομένων δηλαδή, που θα μπουν στην εσωκομμαιτκή διαδικασία των… προκριματικών εκλογών.

Έμαθα ότι στους ενδιαφερόμενους θα είναι και ο Δημήτρης Παπανώτας, όπερ σημαίνει ότι από «πρωινομεσημεριανάδικα» πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ – όχι, για τον Λιάγκα δεν έχει ακουστεί κάτι κι ούτε πρόκειται.

Πάντως με δυσκολία θα φτάσει ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές, στα 300 άτομα που είχε ειπωθεί κάποια στιγμή.

Βλέπετε, το ξεδιάλεγμα είναι αυστηρό και δεν «επιβιώνουν» πολλοί από τους συνολικά περίπου 700, που υπέβαλλαν αίτηση.

Προετοιμασία και για νομικές μάχες

Μιας και είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, μία ενδιαφέρουσα πληροφορία αναφέρει ότι κλήθηκε στις… επάλξεις ο έμπειρος δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ο Μαντζουράνης συνδυάζει το τεχνοκρατικό με το πολιτικό, ένας συνδυασμός που δεν απαντάται και τόσο συχνά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλοτε λείπει το τεχνοκρατικό, κάποιες φορές το πολιτικό, ενίοτε και τα δύο, για να είμαστε ακριβείς.

Το ότι ο Κασσελάκης βάζει θέματα για το αδιάβλητο των εκλογών, για το Κράτος Δικαίου και τη Δικαιοσύνη, αλλά και ψάχνεται να αναδείξει θέματα που έχουν ισχυρή νομική πτυχή, όπως μία προανακριτική για τα Τέμπη, δείχνει πως η επιστράτευση Μαντζουράνη μόνο τυχαία δεν είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: