30.4.24

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν σχολιάζω τα του οίκου μου...



«Δεν σχολιάζω θέματα συνεργατών εντός του κόμματος, είτε είναι πρώην πολιτκά στελέχη είτε είναι επαγγελματίες» ήταν η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη για τη συνεργασία με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στην Κατερίνα Καινούργιου...

«Δεν σχολιάζω είτε πρόκειται για συμβούλους, για εργαζομένους της Κουμουνδούρου, όπως θες πες το. Δεν σχολίαζω τα του οίκου μου» είπε για δεύτερη φορά ο κ. Κασσελάκης ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει «τα πιστεύω μου είναι ξεκάθαρα και όλος ο κόσμος τα ξέρει. Από εκεί και πέρα χτίζουμε ένα κοινωνικό μέτωπο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης πως «πιστεύω ότι δεν έχω ανάγκη επικοινωνιολόγου» για να προσθέσει μετά από σχετική ερώτηση ότι «εγώ χαράζω την προσωπική επικοινωνιακή στρατηγική αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να χτίσουμε μια κυβερνητική παράταξη με δομές και όργανα. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ακόμα ότι «δεν το το περιμενα να γίνω πρόεδρος» προσθέτοντας ότι «κανείς δεν πίεσε τον Τσίπρα να αποχωρήσει, ήταν δική του απόφαση να υπάρξει αλλαγή. Εγώ είδα ένα κενό πολιτικής. Είναι αστείο να λέμε ότι τότε δεν είχα πολιτικό λόγο ενώ οι άλλοι έλεγαν γενικολογίες».

«Είμαι καθαρός και διάφανος δεν έχω πει ψέματα, αν δεν θέλω να πω κάτι δεν το αναφέρω» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει ότι «παραμένω ο εαυτός μου για όλα τα ζητήματα, τα πιστεύω μου είναι όλα στο φως».

Ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε και για την απόφαση του δικαστηρίου για τη φωτιά στο Μάτι και υποστήριξε ότι «το άρθρο με το οποίο αθωώθηκαν για τη φωτιά στο Μάτι είναι του 1950. Από εκεί και πέρα δεν είναι ένα ζήτημα πολιτικής και συμψηφισμού με τα Τέμπη. Νιώθω ντροπή για την απόφαση, λυπάμαι πάρα πολύ για τις οικογένεις των θυμάτων, δεν είναι δικαιοσύνη αυτό».

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές ισχυρίστηκε ότι «είναι πολύ καλύτερο από της ΝΔ και η ποιότητα των ανθρώπων. Όσοι θέλουν την πρόοδο, πιστεύουν ότι ένα ψηφοδέλτιο που έχει υμνήτρια τον Κασιδιάρη έναν άλλο με χουντικά συνθήματα εκπροσωπεί την πρόοδο;» ενώ για τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου είπε πως «εάν ήμουν ο πρωθυπουργός και άκουγα τη δήλωση αυτή ένα λεπτό μετά θα τον έδιωχνα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε και για τον Δημήτρη Παπανώτα και την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο και είπε «με χαρά να συνομιλήσω με τον Παπανώτα, δεν έχω τίποτα επί προσωπικού μαζί του απλά πιστεύω ότι υπάρχουν ορισμένα πράτγματα που όταν πληγώνουν κόσμο ένας πρόεδρος που πρεσβεύει τις αξίες του αντιδρά. Σέβομαι την ψήφο του κόσμου αλλα όταν κάτι βγαίνει στο φως και δεν πρεσβεύει αυτά που πιστεύω θα λάβω τις κατάλληλες αποφάσεις. Πιστεύω ότι ο Δημήτρης έχει να προσφέρει στην κοινωνία γιατί έχει καλή καρδιά. Δεν μετανιώνω για το πώς έδρασα και προχωράμε μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: