1.4.24

Γιατί έφυγαν Παπασταύρου και Μπρατάκος...

Έχουμε μπει σε προεκλογική τροχιά και αν αφαιρέσει κανείς μια εβδομάδα που είναι οι μέρες του Πάσχα, μόλις δύο μήνες έμειναν για τις ευρωκάλπες...

Στην αφετηρία λοιπόν αυτής της διαδρομής έχουμε:

⁃ Την κυβέρνηση να αυτο-εγκλωβίζεται σε σενάρια ανατροπής της από οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα, με αφορμή ένα δημοσίευμα του Βήματος για την τραγωδία των Τεμπών που μπορούσε να περάσει με μια λελογισμένη αποδοκιμασία, αφού εκείνο που θα ταίριαζε θα ήταν «περσινά ξινά σταφύλια».

⁃ Αντί αυτού, απομακρύνθηκαν δυο υπουργοί – Παπασταύρου, Μπρατάκος – γιατί πήγαν επίσκεψη στον εορτάζοντα Βαγγέλη Μαρινάκη παρουσία καλεσμένων, ενώ θα έπρεπε να καρατομηθούν για έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής κρίσης, επί του προκειμένου.

⁃ Τα άλλα περί sms Μαρέβας, εντάσσονται στον σήριαλ «άλλα γι άλλα της Παρασκευής το γάλα».

⁃ Στα πιο σοβαρά τώρα, τα Τέμπη πάνε… «τρένο» την κυβέρνηση αφού δεν προβλέπεται να πέσει το θέμα, καθώς αντιπολίτευση και δικαιοσύνη θα το φέρνουν στην επικαιρότητα.

⁃ Στα παραπάνω, να προσθέσουμε την ακρίβεια- που είναι πάντα εδώ – το μεταναστευτικό, όπου οι ροές από την Αφρική συνεχίζονται κυρίως προς την Κρήτη και με τα θέματα ασφάλειας, να συμπληρώνουν την προεκλογική ατζέντα.

⁃ Σε λίγες μέρες θα έχουμε τις πρώτες δημοσκοπήσεις οι οποίες θα αποτυπώνουν όλη την επικαιρότητα τελευταίων ημερών την σύγκρουση στη Βουλή με την πρόταση δυσπιστίας για να δούμε ποιος έχασε πόσο και γιατί.

Αναπληρώσεις στο Μαξίμου

Σήμερα, αύριο αναμένεται ο πρωθυπουργός να συμπληρώσει τα κενά που άφησαν οι αποπομπές Παπασταύρου και Μπρατάκος.

Ο Μάκης Βορίδης θα πάρει ένα μέρος της δουλειάς που έκανε ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Μητσοτάκης αναζητεί διευθυντή στο γραφείο του ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει τον τίτλο του υφυπουργού.

Ανασχηματισμός δεν προβλέπεται εκτός κι αν ο Μητσοτάκης είχε καμιά… θεία φώτιση το Σαββατοκύριακο.

Κάλχας - Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: