30.9.23

Τίποτα όρθιο...


Με το που άνοιξε η Βουλή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας θύμισε ότι δεν έχει στο στόχαστρό της μόνο το κράτος και τη διοίκηση, αλλά και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο Βόλος, τα χωριά του Κάμπου παλεύουν ακόμα με τη λάσπη, αλλά η Ν.Δ. αποφάσισε να μετατρέψει σε βούρκο τη... λειτουργία των θεσμών.

Με το καλημέρα, με τη συνέργεια του προέδρου της Βουλής, η κυβερνητική πλειοψηφία προχώρησε σε διπλό πραξικόπημα στη σύνθεση δύο κρίσιμων για τη Δημοκρατία ανεξάρτητων Αρχών, του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ. Στόχος, ο πλήρης έλεγχος και η εξουδετέρωσή τους. 

Ιδίως της ενοχλητικής ΑΔΑΕ, της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, που ως εκ του θεσμικού της ρόλου και της προσωπικής γενναιότητας του επικεφαλής της, του ανώτατου δικαστικού Χ. Ράμμου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Έσπευσαν, μάλιστα, να προχωρήσουν σε αλλαγές μόλις μια μέρα πριν η Αρχή συνεδριάσει για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, και μάλιστα έβγαλαν και το σχετικό ΦΕΚ.

Δεν έχουν περάσει εξάλλου ούτε δύο εβδομάδες από την απόφαση της υπαγωγής των επίσης ενοχλητικών ΕΜΥ και Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία, ώστε να στερηθούν την αναγκαία ακαδημαϊκή και λειτουργική ανεξαρτησία που αποτελεί το οξυγόνο των επιστημονικών οργανισμών.

Μόλις δυο μήνες από τη νίκη της στις εκλογές η Ν.Δ. έδειξε ότι δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει ή να διαχειριστεί οτιδήποτε δεν περιέχει κάποιο ίδιο όφελος. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν πρέπει να αφήσει την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί...

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: