2.8.23

Μπαλάκι ευθυνών, μέσω «διαρροών»...


Σήμερα τα σπουδαία για το τραγικό περιστατικό με τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, από την πυρκαγιά που κατέληξε ανεξέλεγκτη να απειλεί μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα.

Μπαράζ εκρήξεων, σπασμένα τζάμια, κρατήρες και... μια περιοχή που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο είναι το αποτέλεσμα των όσων τραγικών συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα. 

Το πόρισμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε για το επικίνδυνο φιάσκο στην 111 Πτέρυγα Μάχης αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, όμως, ήδη σε αρκετά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν πληροφορίες για το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, αλλά και ρεπορτάζ της ιστοσελίδας News24/7, στο πόρισμα φέρονται να καταγράφονται αιχμές πως η Πυροσβεστική υποτίμησε την κατάσταση και τη σοβαρότητα του πύρινου μετώπου. Στον αντίποδα πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι υπήρξε πλημμελής αποψίλωση του χώρου στην περίμετρο του στρατοπέδου, κάτι που επέτρεψε την επέκταση της φωτιάς και στο εσωτερικό του.

Το πόρισμα φέρεται να αναφέρει ότι τα αναχώματα που υπήρχαν ήταν εκείνα που απέτρεψαν τα χειρότερα και φρέναραν την ακόμη πιο επικίνδυνη επέκταση της φωτιάς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα, και η εφημερίδα «Τα Νέα» παρουσίασε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα για την αποθήκευση και προστασία των πυρομαχικών. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα πυρομαχικά δεν φυλάσσονταν σε κτίριο, αλλά σε έναν υπαίθριο χώρο αποθήκευσης με ανάχωμα. 

Οι διαρροές από το υπουργείο και την κυβέρνηση

Στο παιχνίδι των διαρροών μπήκε και το αρμόδιο υπουργείο, με πηγές να επισημαίνουν ότι δεν έχει παραδοθεί κανένα πόρισμα μέχρι στιγμής, αλλά ούτε κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο. 

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες στο Mega ότι «για τη σοβαρή υπόθεση της πυρκαγιάς στην αποθήκη πυρομαχικών στη Ν. Αγχίαλο, η οποία ερευνάται, είναι καλό να μη διακινούνται πρόωρα συμπεράσματα που ενδέχεται να αποδειχθούν αβάσιμα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: