2.8.23

Αύριο οι οριστικές αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ...


Ολοκληρώνονται σήμερα οι άτυπες επαφές, συνεννοήσεις και βολιδοσκοπήσεις ώστε στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα γίνει αύριο Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει το πλήρες στίγμα του για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης που... θα γίνουν τον Οκτώβριο. 

Η Π.Γ αναμένεται να λάβει τις τελικές αποφάσεις για το σύνολο των υποψηφίων περιφερειαρχών αλλά και για τον υποψήφιο στον Δήμο της Αθήνας, επιλογή με ευρύτερη πολιτική σημασία.

Έτσι λοιπόν σήμερα αναμένεται να υπάρξει μία συνάντηση ανάμεσα σε τετραμελές κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Νίκο Παππά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υφίσταται κοινό έδαφος για την στήριξη της συγκεκριμένης υποψηφιότητας. 

Θυμίζουμε ότι η στήριξη στον Νίκο Παππά είχε ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στις 9 Απριλίου. Έκτοτε όμως έχουν υπάρξει καταλυτικές εξελίξεις λόγω των εθνικών εκλογών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας μετά την παραίτηση του προέδρου του. 

Η συνάντηση αυτή από μόνη της πάντως δεν διαφαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει απολύτως το τοπίο, αφού στις προηγούμενες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας έχουν κατατεθεί ακόμη 5 προτάσεις για υποψηφίους (Κ.Ζαχαριάδης, Ν.Φίλης, Κ.Τσουκαλάς, Ο.Μπαλαούρα και Π.Φιλίππου). Πάντως η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για απεύθυνση στον Νίκο Παππά που λήφθηκε δια πλειοψηφίας, δείχνει πως εφόσον ο πρώην μπασκετμπολίστας ενδιαφέρεται να «κατέβει» υποψήφιος είναι μια από τις κυρίαρχες επιλογές που θα συζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: