31.3.22

«Δεν πιστεύουμε τα όμορφα λόγια κανενός»...


ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό, δήλωσε πως δεν πιστεύει την υπόσχεση της ρωσικής πλευράς περί μείωσης της στρατιωτικής της δραστηριότητας, προσθέτοντας ότι ο στρατός του προετοιμάζεται για νέες εχθροπραξίες στο... ανατολικό τμήμα της χώρας.

«Δεν πιστεύουμε κανέναν, ούτε μία όμορφη φράση», είπε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του προς τους συμπατριώτες του, προσθέτοντας ότι ρωσικές δυνάμεις αναδιατάσσονται για να επιτεθούν στο Ντονμπάς. «Δεν θα εκχωρήσουμε τίποτα. Θα πολεμήσουμε για κάθε μέτρο της επικράτειάς μας», επέμεινε.

«Σήμερα, έχω λίγα λόγια, λιγότερο χρόνο, πολλά συναισθήματα και ακόμη περισσότερα καθήκοντα που πρέπει να φέρω εις πέρας. Είναι ένα σημείο καμπής, μια στιγμή κατά την οποία μπορούμε να μιλήσουμε μονάχα για το πιο σημαντικό πράγμα. Ναι, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, αλλά αυτά είναι απλά λέξεις. Έως τώρα δεν υπάρχει κάτι απτό».

Αναφερόμενος στην υπόσχεση των Ρώσων να αποσύρουν στρατεύματα από το βορρά της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι, τόνισε: «Ξέρουμε πως αυτό δεν είναι μια απόσυρση, αλλά το αποτέλεσμα της δουλειάς των στρατιωτών μας».

Επιπλέον μίλησε και τις διπλωματική δράση του. «Ήταν μια πολύ δραστήρια ημέρα σε διπλωματικό επίπεδο» και υπογράμμισε ποιες είναι προτεραιότητες: όπλα για την Ουκρανία, νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και οικονομική υποστήριξη για το ουκρανικό κράτος.

Η συνομιλία με τον Τζο Μπάιντεν

Έπειτα, αποκάλυψε τί είπε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, «Ήταν πολύ λεπτομερής και κράτησε μια ώρα. Φυσικά, ευχαρίστησα τις ΗΠΑ για το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια και τα 500 εκατομμύρια δολάρια που είναι άμεση ενίσχυση του προϋπολογισμού. Ανέφερα πως αυτό είναι ένα σημείο καμπής».

Συνέχισε λέγοντας: «Είπα στον πρόεδρο Μπάιντεν τί χρειάζεται η Ουκρανία. Ήμουν πολύ ειλικρινής μαζί του. Η στήριξη των ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Τώρα, ειδικά, είναι πολύ σημαντικό να δώσουν ένα χέρι στην Ουκρανία και να δείξουν όλη τη δύναμη του δημοκρατικού κόσμου. Τανκς, αεροσκάφη, συστήματα πυροβολικού… Η ελευθερία θα πρέπει να είναι οπλισμένη εξίσου καλά με την τυραννία»...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: