31.3.22

Η Μήδεια του Καλαμακίου...


Στραγγάλισε τα τρία της παιδιά επειδή την απατούσε ο άντρας της...

Ένα από τα συγκλονιστικότερα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα σημειώθηκε το βράδυ της 27ης Μαϊου 1961 στο Καλαμάκι. Η Νίτα Μπέικερ έπνιξε τα τρία της παιδιά στο ύπνο τους, προκειμένου να εκδικηθεί τον σύζυγό της, τον λοχαγό του αμερικανικού στρατού, Τζολ Μπέικερ, ο οποίος την απατούσε με την Ελληνίδα, Βενετία Σιταρά. Το.. έγκλημα αυτό συγκλόνισε την κοινή γνώμη και η Νίτα Μπέικερ έμεινε στην ιστορία ως η «Μήδεια του Καλαμακίου».

Η μετάθεση του λοχαγού στην Ελλάδα και ο... καλός γάμος

Η Νίτα Μπέικερ γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1933 στο Τέξας και στα 18 της παντρεύτηκε τον λοχία Τζολ Μπέικερ. Το 1960 ο σύζυγός της πήρε μετάθεση για την Ελλάδα και και το ζευγάρι μαζί με τα τρία τους παιδιά εγκαταστάθηκαν στο Καλαμάκι. Φαινομενικά όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά στη ζωή τους, όμως ο Μπέικερ δεν έβρισκε την ανταπόκριση που θα περίμενε από την σύζυγό του.

«Το αίσθημα μας ήταν δυνατό και σχεδόν αμέσως παντρευτήκαμε», περιέγραψε ο Μπέικερ αργότερα στους αστυνομικούς. Όμως, όπως ισχυρίστηκε αργότερα, η καθημερινότητα τους ήταν, μάλλον, αδιάφορη. «Η διασκέδαση της γυναίκα μου δεν ήταν άλλη από το να διαβάζει θρησκευτικά βιβλία. Μας χώριζε ένα μεγάλο και αγεφύρωτο ψυχικό χάσμα. Περνούσαμε μια ζωή ήσυχη και αδιάφορη, χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση εκ μέρους της γυναίκας μου. Αν δεν υπήρχαν τα παιδιά θα είχαμε χωρίσει. Εκείνη ήταν κλεισμένη στον εαυτό της και εγώ την αντιμετώπιζα με αδιαφορία. Οι συζυγικές μας υποχρεώσεις ήταν απόλυτα ομαλές, αλλά δεν συναντούσα ανταπόκριση εκ μέρους της. Πάντως, από αρκετά χρόνια κοιμόμασταν χωριστά».

Για να διαβασετε ολοκληρο το κειμενο, πατηστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: