21.10.19

Mea culpa της Μενδώνη για «Τζόκερ»...

«Σωστή» χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την αντίδραση του κόσμου για την είδηση περί παρέμβασης αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους στην Αθήνα λόγω παρουσίας ανηλίκων σε προβολές της ταινίας «Τζόκερ», σημειώνοντας πως αυτό που...
έγινε ήταν «απολύτως ανοίκειο» και καταδικάζοντας απολύτως τα περιστατικά.

Όπως περιέγραψε η κα Μενδώνη μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα, δεν γνώριζε από πού προέρχονταν οι δύο κυρίες, «ρώτησα όλη την ιεραρχία, κανείς δεν είχε ιδέα. Σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πήρα τα στοιχεία τους, είναι πράγματα υπάλληλοι του υπουργείου. Κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΠΟ δεν είχε δώσει καμία εντολή και αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες αυτές δεν ενημέρωσαν, υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες και γι' αυτό θα κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την τιμωρία τους» ξεκαθάρισε η κα Μενδώνη. Με όλη τη συμπεριφορά τους, όπως πρόσθεσε, υπερέβαλαν των αρμοδιοτήτων τους, λειτούργησαν αυθαιρέτως.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε να συμπεριφερθούν με αυτόν τον τρόπο» τόνισε η υπουργός.

Αναφορικά με τη θέση τους στο υπουργείο, εξήγησε πως ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, είναι μέλη Επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή, όπως εξήγησε η κα Μενδώνη, είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμικό πλαίσιο είναι πως έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, δηλαδή στον γνωμοδοτικό τους ρόλο.

«Από τη στιγμή που κινήθηκαν με την υπαλληλική ιδιότητα, έπρεπε να έχουν ενημερώσει» συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας: «Το υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε απερίφραστα, δεν το ξέραμε, θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο».

Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Έγιναν καταγγελίες, η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει
Ο γενικός γραμματέας του σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον Ant1, είπε ότι «έγιναν ανώνυμες καταγγελίες ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι και η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει» και ανέφερε ότι οι υπάλληλοι που έκαναν την καταγγελία επικαλέστηκαν τον νόμο 445 του 1937.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., η ενέργεια των αστυνομικών έγινε κατόπιν κλήσεων στην Άμεση Δράση και επώνυμων καταγγελιών από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους. «Έγιναν ανώνυμες καταγγελίες ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι και η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Ant1...

Δεν υπάρχουν σχόλια: