12.10.19

Η αδιαφορία της ΝΔ οδήγησε στη συμφόρηση της Μόριας....


«Ολιγωρία» που οδήγησε στη συμφόρηση της Μόριας καταλόγισε στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. «Ο λόγος που η...
Μόρια, από τους 5.300, έφτασε στους 13.000 είναι γιατί ανεβλήθησαν προγραμματισμένες επιστροφές στην ενδοχώρα ευάλωτου πληθυσμού. Αυτό βάζει ευθύνες» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Γ. Μουζάλας επισήμανε ότι οι «βαρύγδουπες, προπαγανδιστικές ανακοινώσεις» της κυβέρνησης «μας δημιουργούν ερωτήματα για το αν, πέρα από την προπαγάνδα, θα κάνει συγκεκριμένα πράγματα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη διαχείριση και όχι τη λύση του προσφυγικού - μεταναστευτικού».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος υπεραμύνθηκε της αναστολής μεταφοράς ευάλωτων ατόμων από τα νησιά ισχυριζόμενος ότι «τα κριτήρια της ευαλωτότητας ήταν ξεχειλωμένα». Μάλιστα, ο Γ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι «αν γινόταν η αποσυμφόρηση πάνω στην κορύφωση των ελεύσεων, των αφίξεων και των ροών, αυτό δεν θα λειτουργούσε ως ένας επιπλέον παράγοντας προσέλκυσης και άλλων ανθρώπων;», προσθέτοντας ότι «κρίθηκε ότι έπρεπε να γίνει σε μια στιγμή για να μετρήσουμε και πώς θα εξελισσόταν το φαινόμενο».

Δυνατότητα κράτησης εξετάζει η κυβέρνηση
Σε σχέση με την κατάργηση του δεύτερου βαθμού προσφυγής για τα αιτήματα ασύλου, ο Γ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις δυνατότητες του Διεθνούς Δικαίου και των ευρωπαϊκών Οδηγιών, παρατηρώντας ότι η προηγούμενη κυβέρνησηδεν είχε ενσωματώσει τη δυνατότητα κράτησης που προέβλεπε η σχετική κοινοτική Οδηγία.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Παπαγιάννη, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: