11.10.19

«Μάχη» Βούλτεψη-Νοτοπούλου στο «Εκτός Γραμμής»...

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν τόσο η Σοφία Βούλτεψη όσο και η Κατερίνα Νοτοπούλου, στη ζωντανή συζήτηση που είχαν για το μεταναστευτικό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σαν τη μικρή Ελένη που κάθεται και κλαίει», είπε η βουλευτής της ΝΔ στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, «λέτε ψέματα, έχετε κάνει 4 κωλοτούμπες» απάντησε η...
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παριστάνει τη μικρή Ελένη που κάθεται και κλαίει και δεν ήξερε γιατί ήταν καλό κοριτσάκι, που έφερε ένα εκατομμύριο μετανάστες, αλλά είναι ψυχοπονιάρα, αυτά λένε τώρα. Από τη πρώτη στιγμή τους λέγαμε φτιάξτε κλειστά κέντρα. Αφού δεν μπήκαν κλειστά κέντρα δεν υπήρξε αποτροπή. Ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί όλο το πρόγραμμά τους από το 2012, είναι να έρθουν να τους δώσουμε χαρτιά, να πάνε από εδώ και να πάνε από εκεί. Δέχομαι την κριτική αλλά δεν μπορούν να μας κατηγορούν ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση», ξεκίνησε να λέει αρχικά η κ. Βούλτεψη στην εκπομπή του Alpha.

Αμυγδαλέζα με ΝΔ – Μόρια με ΣΥΡΙΖΑ

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κλήθηκε να απαντήσει στο ποιες είναι οι διαφορές των δύο χώρων που φιλοξενούν μετανάστες.

«Εμείς αφήσαμε τη Μόρια με 5.600 ανθρώπους. Μέσα στη Μόρια. Κάναμε ένα πρόγραμμα όπου οι άνθρωποι άρχισαν και έμπαιναν μέσα στα σπίτια, ενσωματώνονταν στην τοπική κοινωνία, τα προσφυγόπουλα πήγαιναν στα σχολεία και τότε η ΝΔ ήταν που δεν τα άφηναν να μπουν στις τοπικές κοινωνίες. Από το καλοκαίρι που ανέλαβε η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας, στη Μόρια έχουμε 12.680 ανθρώπους και είχαμε και θύματα», τόνισε αρχικά και «επιτέθηκε» στη ΝΔ για τη στρατηγική που ακολουθεί:

«Έχουμε μια Ελλάδα που πήγε πιο ακροδεξιά, διότι είναι ακροδεξιά τα αντανακλαστικά του να μην επιτρέπουν σε πρόσφυγες και σε προσφυγόπουλα να μην έχουν ΑΜΚΑ και να μην δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Να θυμίσω ότι λέγατε να καταψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες εισροές και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει συνειδητοποιήσει τουλάχιστον όταν βγαίνει στο εξωτερικό ότι υπάρχει πόλεμος στη Μέση Ανατολή, ότι υπάρχουν γεωπολιτικές συνθήκες που αναγκάζουν τον κόσμο να έρχεται στη χώρα μας. Με τη δική σας πολιτική που θεωρείται ότι είναι αποτρεπτική εγώ πιστεύω ότι τους κάνει ακόμα πιο ευάλωτους, με την έννοια ότι ξέρουν ότι η είσοδος τους στη χώρα και στην ΕΕ θα γίνει πιο δύσκολα και θα έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν έχετε πολιτική για το μεταναστευτικό, παρόλο που το επιδιώξατε με τον λαϊκισμό. Θα πρέπει να δώσετε απαντήσεις, προεκλογικά είχατε κορώνες, αλλά αυτό δεν λύνεται με τσιρίδες», κατέληξε.

«Μπάτε σκύλοι αλέστε»

Η Σοφία Βούλτεψη επέλεξε σκληρή γλώσσα για να απαντήσει, στηρίζοντας τον λόγο της στον νόμο που κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η στρατηγική σας ήταν να γίνει εδώ μπάτε σκύλοι αλέστε και να διαλυθεί η χώρα. Με αυτόν τον τρόπο  καταργήσατε σύνορα, τους νόμους για τις απελάσεις και τις κρατήσεις και όλα αυτά για να επιστρέψουν, γιατί τώρα θα έρθει νομοσχέδιο που τα αναφέρει αυτά. Είχαμε νόμους που έλεγαν ότι όποιος έρχεται στη χώρα, κρατείται ως τρεις μήνες και μετά πληρώνει πρόστιμο 1.500 ευρώ. Αυτός ο νόμος ήταν ανατρεπτικός. Στείλατε το μήνυμα κάτι ότι καταργήσατε τα πάντα και ήρθαν. Εσείς, χωρίς κανέναν λόγο, σε ουδέτερη εποχή, φέρατε ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Οι Ευρωπαίοι μας έκλεισαν τα σύνορα.

Στην Τουρκία, ο πόλεμος δεν σχετίζεται με το να μας στείλουν Σύρους, άλλους θα μας στείλουν, όπως άλλους μας έστελναν πάντα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φώναζε ελάτε να σας στείλουμε χαρτιά. Κάποια άτομα μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα, αλλά βάση της σύμβασης, που την παρακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ αμέτοχος, όποιος μεταφέρεται δεν επιστρέφει».

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την ψήφο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση, ήταν η πρώτη πολιτική δύναμη που ανέδειξε το πρόβλημα, σύστησε μια επιτροπή από επιστήμονες, για την ψήφο. Ο Τσίπρας λοιπόν πήγε στον πρωθυπουργό με έναν τόμο και κατέθεσε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό το σχέδιο γιατί να μην το κάνει δεκτό η κυβέρνηση της ΝΔ; », δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Νοτοπούλου και κατηγορείσαι την κυβέρνηση για διαστρέβλωση:

 «Επιχειρείται από τη ΝΔ, επειδή ακριβώς δεν έχουν μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική, να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα. Η ύπατη αρμοστεία δίνει ότι το 75% των ανθρώπων που έρχονται είναι από χώρες με προσφυγικό προφίλ.  

Κυρία Βούλτσευση λέτε ψέματα. Κάνατε κωλοτούμπα για το Μακεδονικό, για το προσφυγικό, για το Μάτι. Κάνατε 4η κωλοτούμπα όταν λέγατε ότι με ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουμε ούτε χαρτί υγείας».

Η Σοφία Βούλτευση απάντησε: «Υπογράψατε 3 μνημόνια για να έχετε χαρτί να το χρησιμοποιείτε. Τρία μνημόνια υπέγραψαν, παρέδωσαν όλη τη δημόσια περιουσία στο ταμείο, παρέδωσαν τη Μακεδονία, για να έχετε χαρτί υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: