29.10.19

Ραγκούσης στην προανακριτική Novartis: «Χουντοεξεταστική»...




Απείλησε με φυλακή o πρόεδρος της Επιτροπής...

Μεγάλη ένταση επικρατεί στην συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όπου το ΚΙΝΑΛ, κατέθεσε νέο αίτημα εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, προκαλώντας τις...

σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στις αντιδράσεις αυτές, ο πρόεδρος της επιτροπής απάντησε με απειλές προς τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για χρήση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης των συνεδριάσεων που προβλέπει ποινές φυλάκισης.

Το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για την εξαίρεση Πολάκη - Τζανακόπουλου έφερε τις αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ καθώς ούτε ο Κανονισμός της Βουλής, ούτε ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας δίνουν σε μέλη της Επιτροπής το δικαίωμα να εξαιρούν συναδέλφους τους. Επιπλέον, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν γιατί δεν έχουν λάβει τα έγγραφα των δικογραφιών των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

Με φωνές που ακούγονταν μέχρι έξω ο Γ. Ραγκούσης χαρακτήριζε «χουντοεξεταστική» την επιτροπή. «Ξεφτιλίζετε ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή. Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα! Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία, ντροπή σας!» φώναζε ο Γ. Ραγκούσης. Στη συνέχεια, έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης λέγοντας «Ζητάμε έγγραφα και λέτε ότι θα τα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Λάππας υποστήριξε ότι δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής Επιτροπής. «Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό για αυτό το κόλπο;» ρώτησε τους βουλευτές ΝΔ - ΚΙΝΑΛ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπουγάς απείλησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του Π.Κ. εναντίον τους. Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ότι «όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής ή κάποιας επιτροπής της ή τη διαταράσσει προκαλώντας θόρυβο ή αταξία ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Έντονη ήταν η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Θα οδηγήσει ενώπιον δικαστηρίου βουλευτές που τους έστειλε ο ελληνικός λαός εδώ;» είπε προς το προεδρείο, διαμαρτυρόμενος.

Πηγές tvxs & iefimerida


Δεν υπάρχουν σχόλια: