15.10.19

Κασιδιάρης: Ο άνθρωπος του Μιχαλολιάκου για όλες τις δουλειές...


Έφτασε η ώρα της απολογίας για τον Ηλία Κασιδιάρη, το πιστό πρωτοπαλίκαρο του Αρχηγού που έχει φροντίσει εδώ και χρόνια να δώσει εκατοντάδες πειστήρια για τη ναζιστική του...
ιδεολογία και δράση: η σβάστικα στο μπράτσο, τα κυνηγετικά όπλα που μετέτρεψε σε πυροβόλα, το χτύπημα στη Λιάνα Κανέλλη, η στρατιωτική εκπαίδευση στελεχών υπό τις εντολές του και η ενορχήστρωση του άγριου ρατσιστικού πογκρόμ στην Αθήνα το 2011 είναι λίγα μόνο κομμάτια του τεράστιου παζλ που τον «καίει», μαζί με τις άκρως επιβαρυντικές γι’ αυτόν καταθέσεις πολλών μαρτύρων κατηγορητηρίου.

«Είναι πραγματικά παράδοξο να πρέπει να δώσω εξηγήσεις για δύο όπλα», έλεγε το 2014 στους ανακριτές ο Ηλίας Κασιδιάρης, λίγο πριν προφυλακιστεί. Αύριο, στο Εφετείο Αθηνών, το ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης καλείται να απολογηθεί για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης – και τα δύο αυτά όπλα, τα οποία είχε μετατρέψει από κυνηγετικά σε πυροβόλα, αποτελούν μόνο ένα από τα εκατοντάδες πειστήρια ενοχής που έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο μέσα από βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες, τηλεφωνικές συνομιλίες και εσωτερικά κείμενα της οργάνωσης.

Ο Κασιδιάρης ανήκει στην ομάδα των «εκλεκτών» του Αρχηγού, είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και για πολλά χρόνια ήταν η φωνή του Μιχαλολιάκου ως εκπρόσωπος Τύπου. Μετά την εκλογική συντριβή της Χρυσής Αυγής επέλεξε να μείνει πιστός στον Αρχηγό – ήταν άλλωστε υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξή του και πλέον εκτελεί χρέη δημοτικού συμβούλου μαζί με την Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Η παρουσία του στη δικαστική αίθουσα αναμένεται με ενδιαφέρον, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάθεται στο εδώλιο για εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής και έχει υιοθετήσει από την πρώτη στιγμή την υπερασπιστική γραμμή περί πολιτικής δίωξης. Αλλωστε, από όταν ήταν έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού και έγραφε το «Πολιτικό Ημερολόγιο Φυλακής», απέδιδε τις διώξεις στο «διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα» και χαρακτήριζε τον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά «ένα εγκληματικό στοιχείο και παράλληλα ένα δειλό ανθρωπάκι».

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Γιώτας Τέσση, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: