14.10.19

Στο κυνήγι επενδυτών σε ενέργεια και...

...τηλεπικοινωνίες η κυβέρνηση...

Συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών τηλεπικοινωνιών και ενέργειας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της εκστρατείας προσέλκυσης επενδύσεων στην οποία έχει αποδυθεί η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον...
Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Deutsche Telekom, Τιμ Χέτγκες, τον επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη Σρίνι Γκοπαλάν και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ.

Όπως αναφέρεται από τη σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη συνάντηση αυτή, παρουσία και του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, συζητήθηκε το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου ΟΤΕ, αλλά και η δυνητική συνεισφορά της Deutsche Telekom στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο όμιλος ΟΤΕ προτίθεται να λάβει μέρος στη σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα με στόχο τη διάθεση εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων Internet μέσω δικτύου οπτικών ινών αλλά και η πρόθεση του ομίλου να επενδύσει στην ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G). Επίσης, οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekom και του ομίλου ΟΤΕ ενημέρωσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας, εντός της επόμενης διετίας.
Με εταιρείες ενέργειας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης συναντήθηκε με τον Δρ Σμιτζ, διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της RWE, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πράσινης ενέργειας παγκοσμίως. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο τομέας της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας Enel Green Power, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή στην επένδυση για το αιολικό πάρκο στον Καφηρέα Ευβοίας, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει αύριο Τρίτη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: