21.10.19

Πώς ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα εξουδετερώσει το σύστημα Μητσοτάκη - Μαρινάκη...

100 ημέρες κυβέρνηση Μητσοτάκη. 100 ημέρες που αποκαλύπτουν τόσο τα προεκλογικά ψεύδη του Κυριάκου όσο και την ενίσχυση που δίνει στην οικονομικής ελίτ. Μία...
περίοδος που διαπερνάται από ένα δίπτυχο.

Από τη μια η μεγάλη εξαπάτηση του Κυριάκου προς τον ελληνικό λαό. Τα προεκλογικά του δηλαδή  ψεύδη για το «Μακεδονία, το Μάτι, το Μεταναστευτικό. Από την «προδοσία» της Μακεδονίας πέρασε στην τήρηση της συμφωνίας και την ανάγκη να την τιμήσουμε. Από την λάσπη για τις ευθύνες του Τσίπρα και την τυμβωρυχία στους νεκρούς, πέρασε στην πραγματική αιτία  στα ακραία καιρικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή. 

Από τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που φέρνει μετανάστες  για να γεμίσει την χώρα με τζιχαντιστές φτάσαμε επί κυβέρνησης της ΝΔ η Μόρια να έχει πάνω από 13000 πρόσφυγες όταν επί ΣΥΡΙΖΑ είχε 5.800.

Από την άλλη τα πεπραγμένα της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης. Χτίσιμο ενός αυταρχικού κράτους της Δεξιάς που θα ζήλευε και η Θάτσερ. Νόμοι  όπως ο αναπτυξιακός που το μόνο μέλημα είναι η ανάπτυξη σε όφελος των λίγων, με φωτογραφικές διατάξεις που επιτρέπουν υπερκέρδη σε πολλούς παράγοντες της ελίτ.  Απίστευτη ενίσχυση της μεγάλης εργοδοσίας.   
Παράλληλα, νομοθετήματα  βαθιά αντιλαϊκά που σαρώνουν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων που διασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα μνημόνια όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η αύξηση του κατώτατου μισθού, οι καλύτερες εργασιακές σχέσεις.

Τα μεγάλα ψεύδη και η αντιλαική επέλαση του Κυριάκου επιμελώς   κρύβονται από την συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης που κινούνται στην γραμμή Μαρινάκη και Αλαφούζου. Μία γραμμή που επιχειρεί να κάνει το αντιλαϊκό  φιλολαϊκό, το ψέμα αλήθεια.

Μία γραμμή που σπάει μόνο μέσα από έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ΣΥΡΙΖΑ με πολλές χιλιάδες μέλη που όχι μόνο γράφονται αλλά συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων για ένα προοδευτικό πρόγραμμα. Μέλη βαθιά ενημερωμένα με επιχειρήματα. Μέλη αποφασισμένα να δώσουν τη μεγάλη μάχη της ενημέρωσης στους χώρους που ζει και παλεύει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. 

Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός παράγοντας που μπορεί να καταφέρει μία τεράστια ρωγμή στην επιχείρηση απομόνωσης του που προωθεί το σύστημα Μητσοτάκη βεβαίως μαζί με τους μεγάλους χορηγούς του, τους βαρόνους της παραπληροφόρησης...

Μάκης Κοψίδης

kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: