15.10.19

«Τα πράγματα έχουν ξεφύγει...

Υποφέρουν και οι μετανάστες και η κοινωνία» - Τι λέει ο δήμαρχος Σάμου στο «Εκτός Γραμμής»...

ΒΙΝΤΕΟ


Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο, μέρος του οποίου παραδόθηκε στις φλόγες, μίλησε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

«Υπήρξε παρέμβαση. Η...
αστυνομία κάνει ότι προλαβαίνει αλλά τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Δεν υπάρχει σήμερα δύναμη περιφρούρησης του νόμου καταστολής να μπορέσει να ελέγξει ένα τέτοιο πλήθος.

Είναι 6.000 ανομοιογενείς με διαφορετικές ανάγκες, μην ξεχνάμε είναι εγκλωβισμένος πληθυσμός και απλά βάζουμε καθημερινά στοιχήματα τρόμου με τις ώρες. Αυτό που ζήσαμε χθες, ευτυχώς που δεν είχαμε ανέμους. Θα ήταν ένα Μάτι επί δύο και επί τρία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στάντζος στο «Εκτός Γραμμής» στην τηλεόραση του Alpha με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα.

Για τις επαφές με την πολιτεία, πρόσθεσε στον Alpha: «Έχουμε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Χρυσοχοΐδη και με τον γγ Πολιτικής Προστασίας και με την υφυπουργό παιδείας. Υπάρχει ανοιχτή δίαυλο, εμπράκτως και υπάρχουν και εγγυήσεις που ζητήθηκαν για άμεσο απεγκλωβισμό μεγάλου μεγέθους πλήθους και καθολικό απεγκλωβισμό του πλήθους από το νησί. Η κοινωνία δεν βράζει απλά, υποφέρει και το ίδιο ισχύει και για αυτούς τους ανθρώπους».

Επεισόδια με τραυματίες στο hotspot - Κλειστά τα σχολεία στο νησί

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας εκδηλώθηκε φωτιά στο ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου, κοντά στην κάτω πύλη, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να την ελέγξει και την αστυνομία να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο. Από τις φλόγες καταστράφηκαν σκηνές και ξύλινες κατασκευές.

Νωρίτερα, στο κέντρο της πόλης της Σάμου, πλησίον του δημοτικού κήπου, ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε, για άγνωστους λόγους, με Σύρους πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων Α/θμιας και Β/ μιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: