28.10.19

Ανυπολόγιστη πύρινη καταστροφή στην Καλιφόρνια...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τουλάχιστον 200.000 πολίτες έχουν λάβει εντολές εκκένωσης των κατοικιών τους στην Καλιφόρνια ενώ πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας της τεράστιας πυρκαγιάς που μαίνεται για μέρες στην Καλιφόρνια. 

Σύμφωνα με την...
ηλεκτρική εταιρεία γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση για 2,4 εκατομμύρια Καλιφορνέζους, που έμειναν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια μέσα στο σαββατοκύριακο, εκ των οποίων πάνω από ένα εκατομμύριο με απόφαση της ίδιας της εταιρείας, καθώς λόγω των θυελλωδών ανέμων και της πυρκαγιάς υπήρχε φόβος ότι θα προκληθούν βραχυκυκλώματα και νέες εστίες πυρκαγιάς.



Οι άνεμοι ενισχύουν τη δύναμη της φωτιάς στην επαρχία Σονόμα και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Δασικής Υπηρεσίας και Πυροσβεστικής της Καλιφόρνια, εξαιτίας των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί ως συνέπεια της φωτιάς, η κατάσταση στην πολιτεία θυμίζει «τσακμάκι».

Από τις 58 επαρχίες της Καλιφόρνια, οι 43 είναι σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν τα 164 χλμ/ώρα. 

Από την Τετάρτη που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Κινκέιντ της Σονόμα, έχει καταστρέψει 220.000 στρέμματα γης, 94 κτίρια, ενώ απειλεί πάνω από 80.000 κτίρια (κατοικίες και άλλες εγκαταστάσεις).

Στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο οι φλόγες απείλησαν πολλά σπίτια στο Βαγιέχο, ενώ έκλεισαν δρόμοι που οδηγούσαν στο κέντρο της πόλης.

Ανυπολόγιστη πύρινη καταστροφή και εκκενώσεις κατοικιών στην Καλιφόρνια

Στην Σάντα Κλαρίτα, κοντά στο Λος Άντζελες, έχουν καταστραφεί δεκάδες οικήματα, ενώ φωτιά έχει φτάσει πολύ κοντά στο Ίδρυμα Getty, που έχει λάβει έκτακτα μέτρα -εκτός από τα ήδη υπάρχοντα- για την προστασία του. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Λος Άντζελες χαρακτήρισε την κατάσταση της φωτιάς «δυναμική» εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Να σημειωθεί ότι η επαρχία Σονόμα, όπου εντολή εκκένωσης έχουν λάβει οι 180.000 από τους συνολικά 200.000 πολίτες της Καλιφόρνιας, είχε υποστεί μεγάλη καταστροφή εξαιτίας πυρκαγιάς πριν από δύο χρόνια, στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 44 άνθρωποι...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: