8.10.19

Σήμερα η ψηφοφορία για σύσταση προανακριτικής...

LIVE...

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αποφασίζει αργά απόψε η Ολομέλεια της Βουλής...


Η σχετική πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναμένεται να υπερψηφιστεί –τουλάχιστον– από τους βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και του Κινήματος Αλλαγής. Η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση, ανεβάζοντας τους τόνους συνολικά για το σκάνδαλο Novartis.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία, αργά απόψε και απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (τουλάχιστον 151), ανεξαρτήτως παρόντων.



Όπως γράφει η «Εφ.Συν.» θα ακολουθήσει η σύσταση της επιτροπής, η οποία έχει αρμοδιότητες εισαγγελέα και εκεί, όπως φαίνεται, θα προσέλθουν να καταθέσουν όσοι έχουν εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην υπόθεση.

Η ΝΔ προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου για 4 αδικήματα: Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.
Οι καταθέσεις

Η πρόταση της Ν.Δ. βασίζεται στις καταθέσεις, του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή, της αντιεισαγγελέως Εφετών, πρώην Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Παράλληλα έχουν κατατεθεί στη Βουλή αντίγραφα των καταθέσεων, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και αντίγραφα της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε μετά από παραγγελία του αναπληρωτή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Τασούλα.

► Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απουσιάζει, λόγω της τριμερούς διάσκεψης στην Αίγυπτο, ωστόσο οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να πάρουν τον λόγο, όπως και ο Δ. Παπαγγελόπουλος...



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: