9.10.19

Ηχηρές απουσίες...

Ενα από τα πιο γνωστά σκίτσα που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο -και το οποίο αποτελεί έμπνευση Αυστραλού σκιτσογράφου- αναπαριστά τη μικρή Ντόροθι, από τον «Μάγο του Οζ» να λέει, απευθυνόμενη στο Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο και το Λιοντάρι: «Δεν έχετε μυαλό, δεν έχετε κουράγιο, δεν έχετε καρδιά». Και συνεχίζει ρητορικά: «Είστε πολιτικοί, έτσι δεν είναι;».

Χθες, στη...
Βουλή, η κυβέρνηση απείχε. Σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως η διαδικασία προκαταρκτικής έρευνας για έναν πρώην υπουργό, τα έδρανα του πρωθυπουργού και των υπουργών ήταν άδεια. Ο πρωθυπουργός βρισκόταν εκτός Ελλάδος, οι υπουργοί, όμως, πού βρίσκονταν;

Ανθρωποι που στο παρελθόν είχαν υποσχεθεί ότι θα κυνηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο Novartis, εκστομίζοντας πύρινους λόγους για «σκευωρία», απουσίαζαν. Τι είχε συμβεί, άραγε; Εχασαν τα μέλη της κυβέρνησης το ενδιαφέρον τους να πάρουν εκδίκηση; Γιατί περί εκδίκησης πρόκειται τελικά και υπάρχει πλήθος δηλώσεων που έχουν γίνει και επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση.

Μοιραία, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα, πέταξε και πάλι το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκανε λόγο για κυβέρνηση «δειλών ρεβανσιστών», που αντί να βρίσκεται στα έδρανα και να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τις επιλογές της, απείχε απαξιωτικά από τη διαδικασία.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση γιατί δεν προχώρησε την υπόθεση ακόμα παραπέρα, βάζοντας και τον ίδιο στο κάδρο τον ευθυνών. Η κυβερνητική απάντηση είναι γνωστή: ο Αλέξης Τσίπρας κρίθηκε από τον λαό.

Το επιχείρημα αυτό είναι εξαιρετικά έωλο και υπερβολικά «βολικό» για τις κυβερνητικές επιλογές. Εξάλλου, φρόντισαν να το απογυμνώσουν αρθρογράφοι φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση, όταν έγραφαν πως η Ν.Δ. σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συσπειρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει «ήρωα» τον Αλέξη Τσίπρα.

Πριν από λίγο καιρό, γράφαμε πως οι ενέργειες της κυβέρνησης στο θέμα της Novartis μπορεί να στραφούν εναντίον της. Γιατί οι καταγγέλλοντες πρέπει να κληθούν να αποδείξουν όσα καταμαρτυρούν για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Με δεδομένο το γεγονός ότι η έρευνα της δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Novartis βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι πολύ πιθανό το ρητορικό ερώτημα της μικρής Ντόροθι να γίνει πιο επίκαιρο από ποτέ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: