3.10.19

Ξεσπάθωμα Τράμπ κατά Μπάιντεν...


Την ώρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του με το αίτημα της παραπομπής για καθαίρεση, ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου κάλεσε την Ουκρανία και την Κίνα να...
«ψάξουν τη βρομιά» των Χάντερ και Τζο Μπάιντεν. Απαντώντας στους δημοσιογράφους, ουσιαστικά ομολόγησε την ενέργεια για την οποία ελέγχεται και η οποία θα μπορούσε να τον απομακρύνει από τον προεδρικό θώκο.

Σε μια πραγματικά εκπληκτική -για το περιεχόμενό της- συνέντευξη Τύπου, παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων και τηλεοπτικών δικτύων που μετέδιδαν σε ζωντανή μετάδοση, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η ουκρανική κυβέρνηση «πρέπει να ξεκινήσει μεγάλη έρευνα» για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον γιο του, «αν είναι ειλικρινείς», παρά το γεγονός ότι δεν έχουν υπάρξει στοιχεία εις βάρος τους, τουλάχιστον από ό,τι λένε οι ουκρανικές αρχές.





«Θα έλεγα στον πρόεδρο Ζελένσκι ότι, αν ήμουν στη θέση του, θα διέταζα έρευνα για τους Μπάιντεν», είπε έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφων, και μετά αναφερόμενος στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, είπε:

«Και η Κίνα πρέπει να ξεκινήσει μια έρευνα για τους Μπάιντεν, γιατί ό,τι συνέβη εκεί είναι το ίδιο άσχημο με ό,τι συνέβη στην Ουκρανία».

Ωστόσο δεν εξήγησε «τι συνέβη στην Κίνα», όπου επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία για οποιαδήποτε υπόθεση εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, να διατάξει έρευνα εις βάρος του βασικού πολιτικού αντιπάλου του εν όψει των εκλογών, είπε:

«Όχι, αλλά είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξετάσουμε».

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια του Αμερικανού προέδρου έρχεται μετά τις προειδοποιήσεις των επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ότι η έρευνα θα προχωρήσει και ότι «δεν παίζουν» όσον αφορά τη διαδικασία για την παραπομπή του, μετά την καταγγελία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος ότι επί της ουσίας με τις πιέσεις που άσκησε στον πρόεδρο της Ουκρανίας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να έχει ίδιον όφελος.

Πιέσεις κατά Μιούλερ σε Αυστραλία, Ιταλία και Βρετανία
Επίσης, σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, η οποία αφορά το σκάνδαλο της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές του 2016, ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ και επιφανής γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων, Λίντσεϊ Γκράχαμ, σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, απέστειλε επιστολή στους πρωθυπουργούς της Αυστραλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας, ζητώντας τους να διεξαγάγουν έρευνα ώστε να δυσφημίσουν την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ.

Η έρευνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, δεν απάλλασσε τον Αμερικανό πρόεδρο από εμπλοκή στην υπόθεση, και ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις χθες ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει σε μηνύσεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κατηγορίες ή πρόσωπα των οποίων θα ζητήσει τη δίωξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: