26.10.19

Κι ο Σταθάκης βγάζει βιβλίο για το 2015...


Ο Γιώργος Σταθάκης είναι το πρώτο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με εξαίρεση τον Γιάνη Βαρουφάκη που ανήκει όμως σε άλλο κόμμα, που -όπως αποκαλύπτουν τα ""Παιχνίδια Εξουσίας"- γράφει βιβλίο για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές το 2015, διαπραγμάτευση που...
οδήγησε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου και στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, που έφεραν τη δεύτερη στη σειρά επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο συγγραφέας, μάλιστα, πέραν των εγγράφων και της σχετικής ειδησεογραφίας που είχε στη διάθεσή του ως υπουργός, αρχικά Ενέργειας και εν συνεχεία Οικονομίας, διαθέτει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, λεπτομερείς σημειώσεις ως μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας που υπήρξε, καθόλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Σταθάκης, που είναι πλέον και επικεφαλής του νέου Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει πραγμμματοποιήσει και συζητήσεις με συναδέλφους του που υπήρξαν ¨καθοριστικοί παίκτες" τηνπερίοδο εκείνη,όπως και με εκπροσώπους των θεσμών, έχει μελετήσει όλα τα σχετικά βιβλία που έχουν εκδοθεί, ενώ έχει παρακολουθήσει και την ταινία του Γαβρά "Ενήλικοι στην αίθουσα". Η συγγραφή του βιβλίου, πάντως, δεν θα έχει ολοκληρωθεί το τρέχον έτος.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να τοποθετηθεί μέσω βιβλίου ή μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης για τα όσα συνέβησαν το 2015, ενώ βιβλίο με τη μορφή μυθιστορήματος συνέγραψε και ο -τότε υφυουργός- Δημήτρης Μάρδας.

Βασίλης Σκουρής (news247.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: