15.4.17

Ερντογάν: Ένα ισχυρό «ναι» το μάθημα μας στη Δύση...


Τις τελευταίες τους προεκλογικές συγκεντρώσεις με στόχο να κινητοποιήσουν τους...
αναποφάσιστους ψηφοφόρους πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική αντιπολίτευση, εν όψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους συμμετείχε το Μ. Σάββατο σε τέσσερις προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε πέντε, όλες στην Κωνσταντινούπολη. Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, βρέθηκε από την πλευρά του σε περιοχή κοντά στην Άγκυρα και τα στελέχη του φιλοκουρδικού HDP στο Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Τουρκία: «Ασθενή» χαρακτήρισε την Ε.Ε. ο Ερντογάν

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία θα λάβει μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ιστορία της και προέτρεψε τους Τούρκους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. «Τα αποτελέσματα προμηνύονται καλά» υπογράμμισε, ωστόσο συμπλήρωσε: «Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει νωθρούς. Ένα ισχυρό “ναι” θα είναι το μάθημα που θα δώσουμε στη Δύση».

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου, από την πλευρά του, συνέκρινε το προεδρικό σύστημα το οποίο επιδιώκει να εγκαθιδρύσει η τουρκική κυβέρνηση με ένα «λεωφορείο χωρίς φρένα του οποίου τον προορισμό δεν γνωρίζουμε». «Θέλουμε να συνεχίσουμε με μια κοινοβουλευτική δημοκρατία ή ένα σύστημα διακυβέρνησης του ενός ανδρός;» διερωτήθηκε...

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια: