1.4.17

Τη Δευτέρα η υπουργική απόφαση

Κώστας Γαβρόγλουγια τη μείωση εισακτέων...

Ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως...
την ερχόμενη Δευτέρα (3 Απριλίου) θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα αφορά στη μείωση του αριθμού των εισακτέων σε ορισμένες σχολές.

Από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται, ο υπουργός τόνισε πως η μείωση θα γίνει σταδιακά: οι μισοί φέτος, οι υπόλοιποι την επομένη χρονιά.

Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση για μείωση των εισακτέων έχει προκαλέσει αντιδράσεις από γονείς και κηδεμόνες μαθητών, οι οποίοι έχουν ζητήσει την ανάκληση της απόφασης - τη στιγμή, μάλιστα, που απομένει λίγος καιρός μέχρι την έναρξη των εξετάσεων. 

Από την πλευρά του ο υπουργός ζήτησε σήμερα να εξεταστεί η εν λόγω απόφαση «με αποδραματοποιημένο τρόπο», προσθέτοντας ότι στόχος του υπουργείου δεν είναι η αναστάτωση των παιδιών.

Όσο για την αναστάτωση που υπήρξε αναφορικά με το 5ο μάθημα, ο κ. Γαβρόγλου διευκρίνισε πως αφορά μόνο την Ιατρική, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Θα μπορούσε να είναι μια αρκετά σοβαρή λύση, όμως πήγαμε σε μία πιο καθαρή, μια λύση με μεγαλύτερη σαφήνεια... Ο λόγος που προχωράμε σε αυτή τη διόρθωση είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πρωτοσέλιδα που πρέπει να αγνοήσουμε»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: