23.4.17

Τα ΜΜΕ υπέρ Μακρόν...

Αποτέλεσμα εικόνας για Εμανουέλ ΜακρόνΟ 39χρονος πρώην υπουργός Οικονομίας (Σοσιαλιστικό Κόμμα) και νυν ανεξάρτητος Εμανουέλ Μακρόν, υποψήφιος με το...
νεοσύστατο κίνημα En Marche! (Εμπρός!) είναι κατά γενική ομολογία το αγαπημένο «παιδί» των ΜΜΕ, που στηρίζεται από επιχειρηματίες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και πολιτικές προσωπικότητες, όπως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τηλεφώνημα στήριξης δέχτηκε και από τον Μπαράκ Ομπάμα. 

Ο Μακρόν είναι υπέρ της ΕΕ και αν κερδίσει την προεδρία (δημοσκοπικά θεωρείται φαβορί) θα συνεχίσει την φιλελεύθερη πολιτική των Βρυξελλών και της Γερμανίας. Εδώ το εξώφυλλο του σαββατοκύριακου 22-23 Απριλίου, της γαλλικής εφημερίδας Liberation: «Οποιοσδήποτε εκτός από αυτούς» είναι ο πηχυαίος τίτλος και δίπλα φιγουράρει η ακροδεξιά Λε Πεν και ο συντηρητικός Φιγιόν. (Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο διευθυντής της Liberation δημοσίευσε κείμενο που λίγο-πολύ τρομοκρατούσε ότι ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λουκ Μελανσόν θα κάνει τη Γαλλία Βενεζουέλα, καταλαβαίνουμε ποιος υποψήφιος απομένει...)


Δεν υπάρχουν σχόλια: