22.4.17

Σκόρπισαν τον θάνατο σε στρατιωτική βάση...

Περισσότεροι από 100 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν μέλη του κινήματος των Ταλιμπάν, μεταμφιεσμένοι σε...
συναδέλφους τους, πέρασαν τα σημεία ελέγχου και εξαπέλυσαν επίθεση μέσα σε στρατιωτική βάση.

Στην επίθεση, που άρχισε στις 14:00 (τοπική ώρα) και τερματίστηκε το βράδυ, συμμετείχαν περίπου δέκα μέλη των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας, στρατηγό Νταουλάτ Ουαζίρι.

«Επτά εξ αυτών σκοτώθηκαν, δύο πυροδότησαν τα εκρηκτικά (σ.σ. με τα οποία ήσαν ζωσμένοι) και ένας συνελήφθη από τις αφγανικές δυνάμεις», είπε ο Ουαζίρι, διευκρινίζοντας πως όλοι τους φορούσαν «στολές».

Η βάση που δέχτηκε επίθεση, κοντά σε ένα τέμενος, στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλχ, χρησιμοποιείται συχνά από ξένους στρατιωτικούς συμβούλους. Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν εκεί Γερμανοί και άλλοι ξένοι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην αποστολή του NATO.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα: «Στις 14:00 (12:30 ώρα Ελλάδας) οι μουτζαχεντίν (σ.σ. μαχητές) μας εξαπέλυσαν (...) επίθεση εναντίον του σώματος στρατού το οποίο έχει έδρα τη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, στην επαρχία της Μπαλχ, σκοτώνοντας δεκάδες στρατιώτες», έγραψε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος του κινήματος.

Η προηγούμενη επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Αφγανιστάν είχε διαπραχθεί στις αρχές του μήνα: επρόκειτο για μια συντονισμένη επιχείρηση που διήρκεσε ώρες κι είχε στόχο το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας στην Καμπούλ.

Επισήμως, στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν περίπου πενήντα άνθρωποι, αλλά κατ' άλλες πηγές ο απολογισμός των νεκρών ήταν υπερδιπλάσιος.

Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, κάτι όμως που έχει επιβεβαιωθεί...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: