28.4.17

ΗΠΑ προς Β. Κορέα: Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά...


Nα αναστείλει τις διπλωματικές σχέσεις και να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις που θα επηρεάσουν τρίτους σε σχέση με την Βόρεια Κορέα, απείλησε...
ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός εάν η Πιονγιάνγκ εγκαταλείψει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων. «Ολες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι. Ακόμη και η στρατιωτική δράση αν και θα προτιμούσαμε την διπλωματική λύση».

Ο Τίλερσον θεωρεί ότι για χρόνια η Βόρεια Κορέα υπαγορεύει τους όρους της «επικίνδυνης πορείας της δράσης της και είναι καιρός να πάρουμε τον έλεγχο της κατάστασης». Πρόσθεσε ότι είπε ότι για πολύ καιρό η διεθνής κοινότητα αντιδρά και ότι η «πολιτική της στρατηγικής υπομονής έχει τελειώσει», ενώ, «επιπλέον υπομονή θα οδηγήσει μόνο σε μια πυρηνική Βόρεια Κορέα».

Η Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι από το 1995 οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει βοήθεια 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Βόρεια Κορέα και ότι αναμένουν να ανανεώσουν την συνεισφορά τους, αλλά η Πιονγιάνγκ πρέπει να καταργήσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων για να εξασφαλίσει το διεθνή σεβασμό.

Ο Τίλερσον δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να λάβει «συγκεκριμένα βήματα» για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων «πριν μπορέσουμε να συζητήσουμε».

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια για τα πυρηνικά όπλα «ενώ ο λαός της λιμοκτονεί».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: