27.4.17

Όλα θα έχουν κλείσει ως την Τετάρτη...

Συνεργάτης Τσακαλώτου: Όλα θα έχουν κλείσει ως την Τετάρτη
...λέει συνεργάτης του Τσακαλώτου...
Με ανοιχτά θέματα σε όλα τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Όπως...
τόνισε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, μετά τη σημερινή συνάντηση, «το ΔΝΤ επιμένει σε πολλά θέματα που δεν μας αρέσουν αλλά η πρώτη εικόνα δείχνει πως δεν υπάρχει διάθεση κωλυσιεργίας εκ μέρους τους και θεωρώ ότι έως την Κυριακή μπορούμε να κλείσουμε τη συμφωνία. Τα πιο μεγάλα θέματα τα λύσαμε στη Μάλτα, τώρα έχουν μείνει από δύο-τρία μικρά διάσπαρτα ζητήματα σε όλα τα θέματα». Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τα εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις κτλ.

Άλλο στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας, πάντως, υποστήριξε ότι «όλα θα έχουν κλείσει έως την Τετάρτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα συζητήθηκαν τα οργανωτικά θέματα για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν ανά τομέα της διαπραγμάτευσης και αναμένεται αύριο το μεσημέρι να υπάρξει νέα συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση είχε διπλό στόχο. Το πρώτο είναι να καταρτιστεί ένα πλάνο για το πώς θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες, πιθανόν ως και την Κυριακή, οι επαφές των δύο πλευρών. Το δεύτερο, και σημαντικότερο, να εξεταστεί η πρόοδος που έχει γίνει μετά τις παρατηρήσεις που έκαναν χθες τα τεχνικά κλιμάκια επί των ελληνικών αντιπροτάσεων στα δύο προσχέδια της συμφωνίας που είχαν συντάξει οι θεσμοί (για το μνημόνιο του ΔΝΤ, MEFP και για την επικαιροποίηση του MoU με τους Ευρωπαίους).

Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο του ΔΝΤ, το οποίο εστάλη στην κυβέρνηση, κρίνεται ιδιαίτερα αυστηρό τόσο για την εφαρμογή των αντίμετρων όσο και με βάση τη λίστα των «έξτρα» μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει.

Η συμφωνία της ελληνικής πλευράς στο κείμενο αυτό, το οποίο αποτελείται από 5 σελίδες κειμένου ροής συν 40 σελίδες το τεχνικό σκέλος, θεωρείται απαραίτητη για να κλειδώσει το ντιλ στο Hilton.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: