2.1.16

Moυζάλας: Στην Ελλάδα εισέρχεται πλέον μεγάλος αριθμός Μαροκινών...

 
...κι Αλγερινών...
Για αλλαγές στη σύνθεση των μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε σημερινή του συνέντευξη στον "Ελεύθερο Τύπο".
«Τα χερσαία σύνορα φυλάσσονται θαυμάσια. Στα θαλασσινά δεν...
υπάρχει τίποτε άλλο να κάνεις παρά μόνο διάσωση όταν έρχεται η βάρκα», ήταν τα λόγια του Υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Ωστόσο, έκανε λόγο για αλλαγές στη σύνθεση των μεταναστευτικών ροών. «Έχουμε ένα καινούργιο φαινόμενο. Τους Μαρoκινούς και τους Αλγερινούς. Δεν συμβαίνει κάθε βράδυ, αλλά συμβαίνει συχνά και σε μεγάλους αριθμούς που δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα» σημειώνει. 

Ο κ. Μουζάλας επανέλαβε ότι οι εισροές μεταναστών και προσφύγων είναι ιδιαίτερα αυξημένες για την εποχή, με 4 έως 4,5 χιλιάδες ανθρώπους ημερησίως, και αναφερόμενος στην Τουρκία, υποστήριξε πως η γείτονος χώρα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μετά τη συμφωνία με την ΕΕ. 

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν λειτουργήσει τα hot spots στα νησιά, εκφράζοντας επιφυλάξεις μόνο για την Κω λόγω των αντιδράσεων μερίδας των κατοίκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: