9.1.16

Πιτσιόρλας: Να πούμε «όχι» στον κρατισμό...


Κάλεσμα στην Κεντροαριστερά να δημιουργήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον μεγάλο πολιτικό πόλο απέναντι στη ΝΔ απηύθυνε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη του στα ΝEA, μια μέρα πριν τις...
εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανάδειξη νέου αρχηγού.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος έχει διατελέσει και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, θεώρησε κατάλληλη τη συγκυρία (σ.σ. πριν τις εκλογές της ΝΔ) για να απευθύνει ανοικτό κάλεσμα στην κεντροαριστερά, στον προοδευτικό πόλο, όπως τη χαρακτηρίζει για να αποτελέσουν μαζί το αντίπαλο δέος στη ΝΔ.

Καλεί σε επανασυσπείρωση, «όλον αυτόν τον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει επιφυλάξεις και κριτική διάθεση», συνδέοντας το κάλεσμα αυτό με το σχέδιο μεταρρυθμιστικών τομών, όπως το χαρκατηρίζει.

«Αν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικών τομών, τότε αυτός ο κόσμος θα συνταχθεί ξανά και αν γίνει αυτό το πρώτο βήμα, τότε οι όροι συζήτησης, τόσο με το Ποτάμι όσο και με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν», σημειώνει.

Συνεχίζει λέγοντας ότι «μπορεί να ακούγεται ρηξικέλευθο να το λέει ένας Αριστερός, αλλά το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι πως αναγκάζεται από τις δανειακές της υποχρεώσεις να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις», ενώ έπρεπε ηδη να έχει προχωρήσει σε ορισμένες αποκρατικοποιήσεις εδώ και καιρό, καθώς δεν θεωρείται «ξεπούλημα των ασημικών της χώρας».

«Αυτό που πρέπει να κατανοήσει κάποιος ειναι οι διαδικασίες που καθορίζουν την εξέλιξη των οικονομιών διεθνώς και αν θα μετασχηματίσει τις δομές της δικής της οικονομίας (σ.σ. η Ελλάδα) ώστε να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό και να εξασφαλίσει την ευημερία του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: