10.1.16

Τι κληρώνει για τη Ν.Δ.;...

Αύριο (σήμερα) κληρώνει για την ταλαιπωρημένη από την εσωκομματική διαδικασία και τις ηλεκτρονικές κλοτσοπατινάδες Ν.Δ. Τα επιτελεία των δύο υποψηφίων ρίχνουν...
τις τελευταίες ομοβροντίες τους. Καθείς και τα όπλα του φυσικά. Ο Κυριάκος φωτογραφίζεται στη Θεσσαλονίκη των Φώτων με τον Τζιτζικώστα και τον Άδωνι και δηλώνει ότι δεν έχει ιδέα τι πάει να πει νεοφιλελευθερισμός. Ενώ ο Μεϊμαράκης φωτογραφίζει την αγάπη του για τον Καραμανλή και δηλώνει ότι έχει ιδέα τι πρέπει να γίνει ο νυν γραμματέας του κόμματος Παπαμιμίκος: Πορτιέρης! Έτσι ακριβώς, ούτε καν θυρωρό δεν τον αξιώνει τον άνθρωπο.
Πίσω όμως από τον ανελέητο πόλεμο, που διανθίζεται και από στιγμές ευφρόσυνης πλάκας για τους αντιπάλους της παράταξης, κρύβονται τα αδιέξοδα της ΝΔ. Αν ο Μεϊμαράκης αναδείχτηκε τον τελευταίο καιρό κορυφαίος εκπρόσωπος της σοβαρότητας και της ευθύνης, καταλαβαίνετε την ένδεια σε στελέχη. Κι αν οι υποψήφιοι και οι επιτελείς τους βουρλίζονται μεταξύ περιφρονητικών επιθέτων για τον Τσίπρα και οικουμενικές παρ' όλες, καταλαβαίνετε την απουσία συγκεκριμένης, επεξεργασμένης, πολιτικής πρότασης. Η Ν.Δ. πάσχει, εν ολίγοις, και από πρόσωπα, και από στρατηγική.
Τα γιατί και τα πώς δεν χρειάζεται να είσαι και Λούλης για να τα διαπιστώσεις. Τα χρόνια του μνημονιακού απολυταρχισμού σακάτεψαν το σώμα και το πνεύμα του κόμματος. Η λαϊκή Δεξιά των Καραμανλήδων έπαθε ασφυξία και μελάνιασε εν μέσω σκληρών μέτρων και βάναυσων μεταρρυθμίσεων. Για να της δώσει τη χαριστική βολή η ακροδεξιά μπουρούχα του Σαμαρά και της γνωστής φανατικής παρέας του. Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν σε μια παράταξη με ισχυρή και συμπαγή επιρροή, δεσμούς αίματος -και χρήματος- με το κράτος και την οικονομική ελίτ και αξιόλογο know how εξουσίας και διακυβέρνησης.
Τώρα φτου κι απ' την αρχή, αλλά πώς; Με τις ελαφρότητες του Κυριάκου, που προβλέπει ότι μέχρι τον Μάιο η κυβέρνηση θα πέσει και η Ν.Δ. θα μπορέσει; Ή με το γκρίζο του Μεϊμαράκη, που οδεύει προς τον θρόνο ως μη χείρον; Έχει πολύ δρόμο μπροστά της η Ν.Δ. - αυτό είναι σίγουρο. Με πρώτο βήμα την αποκατάσταση μιας σοβαρής αντιπολιτευτικής τακτικής. Διότι να λες για τον Τσίπρα ότι «δεν μπορεί το παιδί» είναι εύκολο. Αλλά για να πείσεις ότι εσύ μπορείς, θέλει κάτι πολύ παραπάνω από παρόλα και μαγκιά...

Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια: