29.1.16

Σήμερα η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες...


Με μια τροπολογία στο νόμο 4339/2015 η κυβέρνηση επιχειρεί να υπερβεί το αδιέξοδο στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, μεταφέροντας από τον...
υπουργό επικρατείας την αρμοδιότητα ορισμού των αδειών στη Βουλή και συγκεκριμένα στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Η τροπολογία ορίζει πως “κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυκπομπής ελεύθερης λήψης ανά επί μέρους κατηγορία καθορίζεται με διάταξη νόμου”. Το αδιέξοδο προέκυψε μετά την άρνηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη να ψηφίσει θετικά στη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ το οποίο και είναι αρμόδιο, σύμφωνα με το Σύνταγμα για τη χορήγηση των αδειών.
Η ΝΔ από την πλευρά της δηλώνει πως είναι πρόθυμη να συναινέσει αρκεί η αρμοδιότητα του ορισμού των αδειών μεταφερθεί στο ΕΣΡ, καταργώντας τη διάταξη που θέσπισε το 2007 η ίδια, με υπουργό το Θόδωρο Ρουσόπουλου. Για την έγκριση της τροπολογίας χρειάζεται απλή πλειοψηφία. Εκτιμάται πάντως πως κατά της τροπολογίας θα κινηθούν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για να ακυρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης. Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει στη συζήτηση ο Μάκης Βορίδης.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: