2.1.16

Π. Ρήγας: Καμία μείωση κύριων συντάξεων...


Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, απέκλεισε ενδεχόμενο μειώσεων στις κύριες συντάξεις, τονίζοντας ότι στο θέμα του Aσφαλιστικού η κυβέρνηση δεν θα κάνει...
πίσω σε πολύ βασικά πράγματα.
Oπως είπε (MEGA), «η μεταρρύθμιση θα είναι με κοινωνικό πρόσημο, θα υπάρχει δημοσιονομική διόρθωση με την εφαρμογή των νέων κανόνων και ενιαίων κανόνων που θα υπάρξουν στο νέο ασφαλιστικό και δεν θα υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις».

Ωστόσο, ο ίδιος δεν θέλησε να αναφερθεί πιο συγκεκριμένα στις νέες ρυθμίσεις, καθώς όπως είπε, «το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα δοθεί και στους θεσμούς».

Εκτίμησε δε ότι δεν έχουν λόγο οι θεσμοί να αρνηθούν τις ελληνικές προτάσεις καθώς οι 12 προηγούμενες μειώσεις που έγιναν ουσιαστικά έχουν φθάσει το 45% του ελληνικού πληθυσμού κάτω από όριο φτώχειας.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, χαρακτήρισε γελοία τη στάση της πως δεν ψηφίζει μειώσεις, όπως λέει, και πως οι προτάσεις θα πρέπει να στηριχθούν καθολικά.

Ερωτηθείς για πιθανή συνεργασία με άλλα κόμματα και την Ένωση Κεντρώων τόνισε ότι «οι πολιτικές συνεργασίες γίνονται στο φως της ημέρας» και υπογράμμισε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: