2.1.16

«Η κυβερνητική πλειοψηφία θα καταρρεύσει...

Κυριάκος Μητσοτάκης
...από μόνη της», λέει ο Κυριάκος...
Γραμμή για μετωπική αντιπαράθεση της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης και...
με τη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» τονίζει ότι δεν πρόκειται να παράσχει στην κυβέρνηση «συναίνεση α λα καρτ».

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει για τον Αλ. Τσίπρα ότι «δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός» και επιμένει ότι «η κυβέρνηση θα καταρρεύσει από μόνη της».

Στην περίπτωση που κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, τονίζει ότι θα κάνει άνοιγμα στο Κέντρο, ενώ το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από δεξιά -όπως τονίζει- θεωρητικά υπάρχει, αλλά δεν τον απασχολεί.

• Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Τι θα κάνετε στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και την εκκρεμότητα με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια;

Εμείς πιστεύουμε ότι οι φόροι είναι σε απαγορευτικά υψηλό επίπεδο και στραγγαλίζουν τον ιδιωτικό τομέα και την προοπτική ανάταξης της ελληνικής οικονομίας. Εχω καταθέσει και ισοδύναμα μέτρα περίπου 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειωθεί αμέσως η φορολογία. Για το ασφαλιστικό δεν έχουμε ακόμα εικόνα της πρότασης του κ. Τσίπρα. Πάλι θα χρειαστεί η Βουλή να νομοθετήσει κατεπειγόντως υπό τη δαμόκλειο σπάθη των χρονικών προβλέψεων του Μνημονίου. Για τα «κόκκινα» δάνεια η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει άρον άρον ό,τι εισηγηθεί το κουαρτέτο. Συνεπώς σύμπλευση από την πλευρά μας αποκλείεται.

• Τις προάλλες δηλώσατε ότι ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος και θα καταρρεύσει. Τι εννοείτε;

Οι μεταρρυθμίσεις που καλείται να υλοποιήσει ο κ. Τσίπρας στο πρώτο εξάμηνο του 2016 έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ιδεολογία του, την πολιτική του ατζέντα και τις δεσμεύσεις του. Δεν έχω αμφιβολία ότι, ακόμα κι αν καταφέρει να συμφωνήσει με τους θεσμούς για το ασφαλιστικό και τα «κόκκινα» δάνεια (καταστρατηγώντας όλα όσα ο ίδιος υποσχέθηκε προεκλογικά τον περασμένο Σεπτέμβριο προκειμένου να εκλεγεί), η κυβέρνηση θα αποτύχει στα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη.

Οσο κι αν βαφτίσει το κρέας ψάρι, είναι τόσο ισχυρές οι εξαρτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή θα καταρρεύσει από μόνη της. Αυτό είναι και το χρονικό σημείο εκείνο, στο οποίο η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανέτοιμη να δώσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στη χώρα. Εχω εκπονήσει και δημοσιοποιήσει ένα πρόγραμμα 111 ημερών για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας που θα μπει σε εφαρμογή αμέσως. Την 1η Μαΐου 2016, κύριεΑγρολάμπο, θα είμαστε έτοιμοι. Το εγγυώμαι.

• Η ενότητα -είπατε- στη Ν.Δ. έχει διασφαλιστεί. Επίσης, ότι εσείς σε τρεις μήνες θα έχετε ισχυρή εναλλακτική πρόταση και θα κερδίσετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης;

Προφανώς δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του κ. Μεϊμαράκη. Θα με ενδιέφερε κι εμένα πάντως να μάθω τι ακριβώς σκέφτεται.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: