22.1.16

Οι αγρότες προειδοποιούν...

...ότι θα κλείσουν τα Τέμπη επ’ αόριστον...  

Στα μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ κατά μήκος του οδικού δικτύου της χώρας παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι το μεσημέρι προχώρησαν συμβολικά σε δίωρο αποκλεισμό πολλών σημείων, όπως τα...
Τέμπη και η Κουλούρα.

Οι εκπρόσωποί τους έστειλαν το μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν συζητούν με κανέναν άλλον εκτός από τον πρωθυπουργό προσθέτοντας ότι μέχρι να γίνει αυτό θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Εφόσον ζητάνε στην ουσία να σκληρύνουμε τη στάση μας αυτό θα κάνουμε, έλεγαν χαρακτηριστικά αγρότες από το συντονιστικό των Τεμπών.

Οι διοργανωτές που συμμετέχουν στο μπλόκο των Τεμπών ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπερνούσε τους 500, ενώ προς ενίσχυση του μπλόκου έφτασαν και αγρότες με αγροτικά αυτοκίνητα και μαύρες σημαίες από τις δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι ενώνουν τις φωνές διαμαρτυρίας με τους υπολοίπους. Επίσης, «συμβολικά» γύρισαν κάθετα μερικά τρακτέρ.

Δείτε τις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ από το αγροτικό μπλόκο των Τεμπών



Για το ίδιο χρονικό διάστημα συμβολική κατάληψη της Εγνατίας Οδού Κοζάνης-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα πραγματοποίσαν στο ύψος της Κουλούρας αγρότες από τον νομό Ημαθίας.

Στην κινητοποίηση των αγροτών συμμετείχαν επαγγελματικές ομάδες της περιοχής και παραγωγικοί φορείς.


Έπεται η αυριανή πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων μπλόκων στα Τέμπη, με το κλίμα από Δευτέρα να μυρίζει… μπαρούτι…

real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: