29.1.16

Ο Τσίπρας απαντά στις απειλές για τη Σένγκεν...

Ο Τσίπρας απαντά στις απειλές για τη Σένγκεν με συμμαχίες στον ενεργειακό τομέα
...με συμμαχίες στον ενεργειακό τομέα...

Εν μέσω κοινωνικών αναταράξεων και ευρωπαϊκών απειλών για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας αποδίδει μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση της...
διεθνούς εικόνας της χώρας, ενώ αναπτύσσει στρατηγικές συμμαχίες με γειτονικές χώρες, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα.

Επιστέγασμα όλων αυτών, η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία, μεταξύ των ηγετών του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας. Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου να αναφέρεται στην πρόθεση των τριών χωρών να εξετάσουν τις δυνατότητες δημιουργίας αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη, όπως και στη δημιουργία υποβρύχιου ηλεκτρικού καλωδίου για τη σύνδεση των δικτύων ηλεκτροδότησης των τριών χωρών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμιζε τη μεγάλη σημασία αξιοποίησης των κοιτασμάτων Ισραήλ και Κύπρου, με την Ελλάδα να παίζει το ρόλο της γέφυρας για μεταφορά φυσικού αερίου από τις δύο χώρες στην Ευρώπη.

Ενώ, τέλος, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωνε ότι επαναβεβαιώθηκε η κοινή αντίληψη, σύμφωνα με την οποία η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη δημιουργία συνεργειών σε περιφερειακό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε την εποικιστική πολιτική, ενώ αναφέρθηκε στη βούληση της Αθήνας να συνεχίζει να έχει καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο αλλά και με το Ιράν, υπό τη γενική αρχή του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, όπως παρατήρησε.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: