1.1.16

Κυβέρνηση: Ποιος φοβάται το "δεκάξι";...

Κυβέρνηση: Ποιος φοβάται το "δεκάξι";

Έρχονται χρόνοι δίσεκτοι για το Μαξίμου, αυτό είναι βέβαιο. Αν το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να...
πάρει κλειστά τη μνημονιακή στροφή, το 2016 θα κριθεί εάν θα βγει σώος από το "όχημα" της εξουσίας.

Οι πρώτες ενδείξεις, δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές. Σε μια μέτριας δυσκολίας ψηφοφορία για την "ουρά" του δεύτερου μνημονίου ( ούτε καν αυτού που υπέγραψε), ο κυβερνητικός συνασπισμός έμεινε με δύο βουλευτές λιγότερους. Το τρίτο μνημόνιο, βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ με αποδυναμωμένη κοινοβουλευτική δύναμη , εκκίνηση των πλειστηριασμών, αύξηση της φορολογίας των αγροτών, νέο ψαλίδισμα στις συντάξεις (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ) και ένα ζαλισμένο "καραβάνι" βουλευτών που καταπίνει συνέχεια άμμο μέχρι να φτάσει σε όαση.

Αυτή θα έρθει λένε, οι κυβερνώντες σε εαυτούς και αλλήλους, στο τέλος αυτού του χειμώνα. Τότε θα γίνει το "θαύμα" και η χώρα θα κουρέψει το χρέος της, θα ανασυντάξει τις παραγωγικές (ποιες;) της δυνάμεις, θα σταθεροποιήσει την οικονομία της και θα κάνει έξοδο θριαμβευτική στις αγορές.
Στο μεσοδιάστημα βέβαια, ο φόβος φυλάει τα έρημα, εξ ου και μαξιμινοί παράγοντες τσαλαβουτούν άτσαλα στα νερά της "συνεργασίας", αναζητώντας "συμμάχους", κυριώτατα στον Βασίλη Λεβέντη, με το βλέμμα "καρφωμένο" όμως και στο ενδεχόμενο ( που ατενίζουν με τρόμο) να χρειαστεί κυβέρνησης συνεργασίας και με τη Ν.Δ, καθότι ο "λογαριασμός" των μέτρων δεν θα βγαίνει και το ενδεχόμενο νέων εκλογών, πιθανότατα να τινάξει την ήδη χρεοκοπημένη μπάνκα στον αέρα.
Προειδοποιήσεις
Από το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ωστόσο ότι ουδείς λόγος ανησυχίας συντρέχει, διότι και οι "153" έχουν πλήρη συναίσθηση όσων δύσκολων δεσμεύσεων έλαβε η χώρα με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και ...χωροχρόνος για νέα αντιμνημονιακά "σλάλομ", δεν υπάρχει.
Ιδιαίτερα στο θέμα του Ασφαλιστικού, για το οποίο ο κ. Τσίπρας κρούει κώδωνα κινδύνου από καιρό: Θα πρέπει να βγάλουμε εμείς τα κάστανα απ τη φωτιά, είπε στην κοινοβουλευτική του ομάδα, διότι υπάρχει αντικειμενικό ζήτημα με τη μη βιωσιμότητα των ταμείων.
Το αυτό, επανέλαβε και χθες, μιλώντας με δημοσιογράφους, σε ιδιαζοντως μάλιστα δραματικούς τόνους: "Σε πέντε χρόνια δε θα έχουμε να δώσουμε συντάξεις".
Ακολουθούν κι έτερα δύσκολα μέτωπα πάντως το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς. Με λόγια απλά, αν το 2015 ήταν το έτος το οποίο ο κ. Τσίπρας κέρδισε τρεις εκλογικές μάχες , το 2016 είναι αυτό που θα κληθεί να αποδείξει ότι ξέρει και τι να τις κάνει.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: