6.1.16

Δανία: Ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων...

...για τους πρόσφυγες...

Η Δανή υπουργός μετανάστευσης, Ίνγκεν Σόλτσμπεργκ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για τους πρόσφυγες, λίγο καιρό μετά την...
απόφαση της κυβέρνησης της Δανίας για επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα.

Η Σόλτσμπεργκ συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον υπουργό μετανάστευσης της Σουηδίας, Μόργκαν Γιόχανσον και τον κοινοβουλευτικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας Όλε Σρέντερ, προκειμένου να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση.

Όπως ανέφερε η Σόλτσμπεργκ, δεν αποκλείεται η Δανία να λάβει περαιτέρω μέτρα, καθώς «δεν επιθυμεί να είναι ο τελικός προορισμός για χιλιάδες και χιλιάδες μετανάστες». Ο Γιόχανσον υπογράμμισε πως η Σουηδία είναι «η χώρα που δέχτηκε τους περισσότερους πρόσφυγες σε σχέση με τους κατοίκους της και έχει κάνει κάνει ό,τι μπορεί, δεν μπορεί όμως να κάνει τα πάντα». Τέλος, ο Σρέντερ τόνισε ότι το πρόβλημα είναι «το λειτουργικό σύστημα ελέγχου των συνόρων ειδικά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η Δανία και η απόφαση της Σουηδίας να εισάγαγει ελέγχους ταυτότητας για όλους τους επιβάτες των τρένων, λεωφορείων και πλοίων που έρχονται από τη Δανία, θα παραμείνουν «στο ελάχιστο επίπεδο» και θα υπάρξει επιστροφή στην ομαλότητα «το συντομότερο δυνατό». Παράλληλα, επεσήμανε ότι προέχει «να περιφρουρηθεί η συνθήκη Σένγκεν, τόσο για τους πολίτες όσο και για την οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: